Ενέργεια

Ψάχνει τρυπάνι και θέλει επίσπευση της ανάπτυξης του Αφροδίτη η Chevron


Chevron η οποία κατέχει τα δικαιώματα του κοιτάσματος Αφροδίτη. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο πηγές και υποστηρίζοντας πως ο αμερικανικός κολοσσός θέλει να συμβάλει στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της περιοχής και της Ευρώπης σε φυσικό αέριο.

Η εταιρεία έχει άλλωστε ανοίξει σχετικό διαγωνισμό για την ενοικίαση γεωτρύπανου εντός του 2024 με επιλογή για ανανέωση για ακόμα μερικά χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες του Reuters, απέφυγε να τοποθετηθεί, όμως ανέφερε πως η Chevron παραμένει δεσμευμένη στο να εργαστεί με τις κυβερνήσεις των τριών χωρών και τους εταίρους της στην περιοχή ώστε να υποστηρίξει τον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ανατολική Μεσόγειος έχει άφθονους ενεργειακούς πόρους και τη δυνατότητα να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα του Reuters αναφέρει πως οι ενεργειακές εταιρείες επιδιώκουν να αναπτύξουν νέες πηγές ενέργειας εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών της Ευρώπης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και την προσπάθεια για απεξάρτηση από τις ενεργειακές πηγές ενέργειας.

Πρόθεση της Chevron είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα να επισπεύσει την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη το οποίο βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ και διαθέτει περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Έχει επίσης τα δικαιώματα του γιγαντιαίου κοιτάσματος του Ισραήλ, του Λεβιάθαν, το οποίο παράγει 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως τα οποία εφοδιάζουν το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται είναι η κατασκευή μιας πλωτής μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου η οποία θα επιτρέψει την εξαγωγή προς τις διεθνείς αγορές περιλαμβανομένης και της ευρωπαϊκής.

Στην Αίγυπτο η Chevron και οι εταίροι της ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος την ανακάλυψη του κοιτάσματος Nagris το οποίο επιθυμούν να εξερευνήσουν περαιτέρω.

 

 

Πηγή: Alpha News

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...