Ενέργεια

Ενεργειακή κρίση-ΕΕ: Νέο πακέτο μέτρων τον Οκτώβριο-Καμία απόφαση ακόμα για το πλαφόν

 Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία σήμερα, ότι οι χώρες θα πρέπει να αρχίσουν από κοινού την αγορά φυσικού αερίου πριν από το επόμενο καλοκαίρι, και συμφώνησαν επίσης ότι χρειάζεται μια εναλλακτική τιμή αναφοράς στο φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας Γιόζεφ Σικέλα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα συμπεριλάβει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στο πακέτο ενεργειακών μέτρων που θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα -συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου.

«Θα δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με τον πλαφόν του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - εάν αυτό είναι σε αυτό το στάδιο που μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών που υποστηρίζουν αυτό το μέτρο», δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίπσον σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στην Πράγα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θέλουν να είναι έτοιμες οι εργασίες για κοινές αγορές φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, τόνισε ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας.

«Θέλουμε να επιταχύνουμε τις κοινές αγορές και να χρησιμοποιήσουμε την αγοραστική δύναμη ολόκληρης... της οικονομίας της ΕΕ ώστε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των προμηθειών για τον επόμενο χειμώνα, που μπορεί να είναι ακόμη πιο κρίσιμος από αυτόν», είπε ο Σικέλα μετά τη συνάντηση των υπουργών της ΕΕ στην Πράγα.

«Συνεπώς ζητήθηκε από την Επιτροπή να επιταχύνει τις εργασίες», δήλωσε.

Η συνάντηση των υπουργών της Ένωσης στην Πράγα βοήθησε να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε ο Σικέλα, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης της συνάντησης καθώς η Δημοκρατία της Τσεχίας ασκεί την εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι