Ενέργεια
Ενημερώθηκε στις:

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Εστία» διαφωνιών στις πολυκατοικίες (βίντεο)

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των ενοίκων της πολυκατοικίας, οι τόνοι ανεβαίνουν κ η κάθε πλευρά, προσπαθεί να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, στις σκάλες ακόμα και μπροστά από εισόδους διαμερισμάτων.

Μέχρι πέρυσι η δεξαμενή πετρελαίου της πολυκατοικίας γέμιζε δίχως εντάσεις. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι λίγοι που θέλουν να ανάψουν τα καλοριφέρ το φετινό χειμώνα προσπαθούν να πείσουν τους περισσότερους που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πληρώσουν για να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα παράπονα και τις απόψεις όλων, ακούει καθημερινά και η διαχειρίστρια. Δείχνει τις σημειώσεις της, στην Ελένη Ασημακοπούλου και της εξηγεί ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, είναι δύσκολο να μπει πετρέλαιο στην πολυκατοικία.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας δήλωσε: «Ένας από τους ενοίκους που διαφωνούν είναι ο Παναγιώτης που κάνει δύο δουλειές. Πέρυσι είχε συμφωνήσει αλλά φέτος αποφάσισε διαφορετικά.

Ο ένοικος πολυκατοικίας σχολιάζει: «Η μία από τις πέντε που πιέζουν για να μπει πετρέλαιο είναι η κυρία Σούλα, που αναγνωρίζει τις δυσκολίες αλλά όπως λέει, το καλοριφέρ είναι ανάγκη για την ίδια και την οικογένειά της».

Άλλη ένοικος της πολυκατοικίας σημειώνει: «Όσο και αν προσπαθεί, εκείνοι που διαφωνούν παραμένουν αμετάπειστοι».

Οι διάλογοι που καταγράψαμε στην Πάτρα δεν αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Σε όλη τη χώρα, οι παραγγελίες μειώνονται κι οι διαφωνίες ενοίκων σε πολυκατοικίες είναι διαρκείς πηγές για εντάσεις.

Σύμφωνα με εταιρεία διανομής πετρελαίου, στην Πάτρα, οι παραγγελίες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 έχουν μειωθεί κατά 45%. Που σημαίνει πως σχεδόν ένα στα δύο διαμερίσματα που πέρυσι έβαλε, φέτος θα κινηθεί διαφορετικά.

Οι συσκέψεις των ενοίκων διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά όπως φαίνεται οι περισσότεροι έχουν πάρει την οριστική τους απόφαση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...