Ενέργεια

Bloomberg: Η ΕΕ θα καθυστερήσει την απόφαση για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

α κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγωνίζονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και πιθανότατα θα ανακαλέσουν μία συμφωνία για το θέμα, μέχρι να συμφωνηθεί ένα ευρύτερο πακέτο κυρώσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Κύπρος και η Ουγγαρία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση του πλαφόν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες. Οι κυρώσεις στην ΕΕ απαιτούν ομοφωνία, δίνοντας σε κάθε κράτος-μέλος το δικαίωμα να ασκήσει βέτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντήθηκε με τα κράτη μέλη το Σαββατοκύριακο προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός για το πακέτο περιοριστικών μέτρων. Οι χώρες ενδέχεται να πιέσουν για μια προκαταρκτική συμφωνία πριν από την άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στην Πράγα στις 6 Οκτωβρίου.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο, η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις μετά την ανακοίνωση για μερική επιστράτευση από τον Πούτιν και την διεξαγωγή των «δημοψηφισμάτων» για την προσάρτηση σε περιοχές της Ουκρανίας.
Άλλα μέτρα που συζητά η ΕΕ περιλαμβάνουν ελέγχους εισαγωγών διαμαντιών και απαγόρευση ορισμένων προϊόντων χάλυβα.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ