Ενέργεια

Φυσικό αέριο: Απότομη πτώση της πίεσης στον Nord Stream 2 – Φόβοι για διαρροή

Ξαφνική πτώση της πίεσης καταγράφηκε στον «ξεχασμένο» αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 κατά τη διάρκεια της νύχτας, με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας μιλώντας στο Reuters να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαρροής και τις αρχές της Γερμανίας να προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Από τα 300 στα 7 bar

Όπως μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας η πίεση στον υποθαλάσσιο αγωγό έπεσε απότομα από 300 σε 7 bar με τη διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2, που έχει έδρα την Ελβετία και έχει εκκαθαριστεί νομικά, να ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση διαρροής αυτή αποκλείεται να εντοπίζεται στο Λούμπμιν της βόρειας Γερμανίας, όπου ο αγωγός εξέρχεται στη ξηρά, καθώς αν κάτι τέτοιο συνέβαινε «θα το είχατε ακούσει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανενεργός

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγός, ο οποίος προοριζόταν να διπλασιάσει τον όγκο του φυσικού αερίου που ρέει από την Αγία Πετρούπολη κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, είχε μόλις ολοκληρωθεί και είχε γεμίσει με 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, όταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον «πάγωσε» λίγο πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αντισταθεί στις ρωσικές εκκλήσεις να επιτρέψουν τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2, εν μέσω της κλιμακούμενης ενεργειακής αντιπαράθεσης μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Διερεύνηση

«Βρισκόμαστε επί του παρόντος σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες αρχές προκειμένου να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση. Δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα σχετικά με τις αιτίες και τα ακριβή γεγονότα», ανέφερε ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Η Gazprom παρέπεμψε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό στον φορέα εκμετάλλευσης του Nord Stream 2.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του Nord Stream 2 δήλωσε ότι η πίεση στον υποθαλάσσιο αγωγό, ο οποίος περιείχε κάποια ποσότητα αερίου στο εσωτερικό του -παρά το γεγονός ότι δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία- έπεσε από 105 σε 7 bar κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Οι θαλάσσιες αρχές έχουν δημιουργήσει προληπτικά μια ζώνη ασφαλείας πέντε ναυτικών μιλίων γύρω από το σημείο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...