Ενέργεια
Ενημερώθηκε στις:

Κύπρος: Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα αερίου στο οικόπεδο 6 (βίντεο)

Κοίτασμα φυσικού αερίου - μαμούθ, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, μεγέθους 2,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, ανακοίνωσε ότι εντόπισε στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ η κοινοπραξία ΕΝΙ ΤΟΤΑΛ, με τους αναλυτές να λένε ότι το κοίτασμα θα μπορούσε να αποτελέσει αντίβαρο στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο σωστός σχεδιασμός και η επιμονή, παρά τις αντιξοότητες, που επέδειξε η Λευκωσία στο ενεργειακό της πρόγραμμα, αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου σε συνεργασία με τους ενεργειακούς κολοσσούς TOTAL και ΕΝΙ ανακοίνωσαν τον εντοπισμό εντυπωσιακού κοιτάσματος στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ στον στόχο «Κρόνος 1».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο ταμιευτήρας που ανακαλύφθηκε έχει χαρακτηριστικά καλής μέχρι και εξαιρετικής ποιότητας και διαθέτει, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, συνολική ποσότητα φυσικού αερίου 2.5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών».

Η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου με ανάρτησή της επεσήμανε πως οι κινήσεις της Λευκωσίας στο ενεργειακό θα συνεχιστούν.

«Ακολουθεί νέα γεώτρηση σε τεμάχιο 6, στόχο Ζευς 1».

Σε ετοιμότητα Αθήνα & Λευκωσία

Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς αυξάνουν οι ενδείξεις πως η Άγκυρα έχει βάλει στο μάτι το τεμάχιο 6.

Δεν είναι διόλου τυχαία η πρόσφατη πτήση τουρκικών κατασκοπευτικών πάνω από το συγκεκριμένο τεμάχιο, που αποκάλυψε το MEGA, αλλά και σημερινό δημοσίευμα του CNN TURK που αναφέρει πως το Ορούτς Ρέις επιστρέφει στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Δείτε το βίντεο

 

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τον Έβρο

Με την τουρκική πολεμική αεροπορία να σημειώνει και σήμερα 57 παραβιάσεις και μια αερομαχία και τις πιέσεις στον Έβρο να αυξάνουν, θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το ΚΥΣΕΑ, με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...