Ενέργεια
Ενημερώθηκε στις:

Gazprom: Κόβει το φυσικό αέριο στην Γερμανία λόγω.... "ανωτέρας βίας"

Κύκλοι εμπορίας φυσικού αερίου εκτιμούν ότι οι παραδόσεις αφορούν τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 της Βαλτικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην επιστολή – την οποία έχει στη διάθεση του- αναφέρεται ότι η Gazprom, η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγών, δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προμήθειας λόγω «έκτακτων» περιστάσεων, τις οποίες δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Gazprom ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ζήτησε από τον γερμανικό όμιλο Siemens να της επιστρέψει την τουρμπίνα που επισκευάστηκε στον Καναδά για να διασφαλίσει τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream που παραδίδει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρμπίνα από τον Καναδά για τη συντήρηση του αγωγού Nord Stream 1 είναι καθ’ οδόν προς τη Ρωσία, γρηγορότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, γράφει η ρωσική εφημερίδα “Kommersant”, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, η τουρμπίνα, η οποία είναι σημαντική για τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, έχει επισκευαστεί και παραδόθηκε από τον Καναδά στη Γερμανία με αεροπλάνο την Κυριακή.

Εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τα logistics ή τα τελωνεία, θα χρειαστούν άλλες πέντε έως επτά ημέρες για να φτάσει η τουρμπίνα στη Ρωσία. Για να τεθεί σε λειτουργία θα χρειαστούν άλλες τρεις έως τέσσερις ημέρες.

Η “Kommersant” γράφει ότι η Gazprom δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα αυξήσει ξανά τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, μετά την επανεγκατάσταση της τουρμπίνας. Από τις 16 Ιουνίου, η εταιρεία είχε μειώσει τις προμήθειες μέσω του αγωγού στο 40% της χωρητικότητάς του, πριν τον κλείσει για εργασίες συντήρησης πριν μία εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...