Ενέργεια

Σειρά αποκαλύψεων από τον Γ. Αδαλή-Η προαναγγελθείσα ενεργειακή κρίση

Σειρά αποκαλύψεων και επισημάνσεων για το πώς η ενεργειακή κρίση ήταν προβλέψιμη και αναμενόμενη με αλληλοεπίδραση στον καιρό της πανδημίας με τα lockdown που επηρέασαν όπως είπε γραμμικά και ανάστροφα την οικονομία, έκανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο οικονομέτρης - αναλυτής Γιώργος Αδαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το neakriti.gr ο κ. Αδαλής εξήγησε γιατί η ενεργειακή κρίση μετατρέπεται σε οικονομική, εφοδιαστική και διατροφική κρίση και ανέλυσε ποιες χώρες και ποιο ενεργειακό μείγμα θα καταφέρουν να αντέξουν στα επερχόμενα. Ο κ. Αδαλής αφού επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι εξαιτίας των κρατικών φόρων μέσα στη δεκάδα των ακριβότερων χωρών στα καύσιμα κίνησης, παρέθεσε στοιχεία γιατί η «βίαιη»  ενεργειακά μετάβαση της Ε.Ε. σε ενεργειακή ουδετερότητα, πρακτικά θα σημάνει ακριβό ρεύμα και ακριβές τιμές για τους πολίτες των περισσοτέρων χωρών της Ε.Ε. και ειδικά όσων εξαρτώνται ενεργειακά από άλλες χώρες.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...