Ενέργεια

Πυρηνικός αντιδραστήρας νέας γενιάς στο Ουαϊόμινγκ με συνεταιράκια Γκέιτς & Μπάφετ

Η προηγμένη εταιρεία πυρηνικών αντιδραστήρων Bill Gates TerraPower LLC και η PacifiCorp. έχουν επιλέξει το Ουαϊόμινγκ για να ξεκινήσει το πρώτο έργο αντιδραστήρα Natrium στην τοποθεσία εγκατεστημένου εργοστασίου άνθρακα, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας την Τετάρτη. 


Η TerraPower, που ιδρύθηκε από την Gates πριν από περίπου 15 χρόνια, και η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας PacifiCorp, που ανήκει στο Berkshire Hathaway του Warren Buffet, δήλωσε ότι η ακριβής τοποθεσία του εργοστασίου επίδειξης αντιδραστήρων Natrium αναμένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος του έτους. 


Μικροί προηγμένοι αντιδραστήρες, οι οποίοι λειτουργούν με διαφορετικά καύσιμα από τους παραδοσιακούς αντιδραστήρες, θεωρούνται από ορισμένους ως μια κρίσιμη τεχνολογία χωρίς άνθρακα που μπορεί να συμπληρώσει διαλείπουσες πηγές ενέργειας όπως ο αέρας και ο ήλιος, καθώς τα κράτη προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος. 


«Αυτή είναι η ταχύτερη και σαφέστερη πορεία μας για να γίνουμε αρνητικοί στον άνθρακα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ, Μάρκ Γκόρντον. «Η πυρηνική ενέργεια είναι σαφώς ένα μέρος της στρατηγικής μου για την ενέργεια» στο Ουαϊόμινγκ, λέει. 


Το έργο διαθέτει ένα γρήγορο αντιδραστήρα ψύξης με νάτριο 345 megawatt με τηγμένη αποθήκευση ενέργειας με βάση το αλάτι που θα μπορούσε να αυξήσει την ισχύ ισχύος του συστήματος στα 500 MW κατά τη διάρκεια της αιχμής της ζήτησης ισχύος. Η TerraPower είπε πέρυσι ότι τα εργοστάσια θα κοστίζουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ