Ενέργεια

Η Ελλάδα με νόμο του 2011 απαγορεύει στον εαυτό της τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ! (βίντεο)

Την ώρα που η γεώτρηση στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ξεκινά, το σχόλιο του Δρ Ηλία Κονοφάγου έχει ιδιαίτερη σημασία να διαβαστεί. Σύμφωνα με όσα γράφει η Ελλάδα με δικό της νόμο …απαγόρευσε στον εαυτό της να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ!!!

Γράφει:

“Τη στιγμή που η Τουρκία ληστρικά και παράνομα αναμένεται να τοποθετήσει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, η Ελλάδα με δικό της νόμο (4001/2011) απαγόρευσε στον εαυτό της να μπορεί νομίμως να συμμετέχει σε έρευνες κοιτασμάτων στην κυπριακη ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον “νόμο Γιάννη Μανιάτη”, “η ελληνική εταιρεία υδρογονανθράκων” (ΕΔΕΥ α.ε.) δεν μπορεί να συμμετέχει ή να τοποθετεί νομίμως γεωτρύπανο -για λογαριασμό του δημοσίου- στην κυπριακη ΑΟΖ.

Ο νόμος 4001/11 ανέτρεψε το καθεστώς του προηγούμενου νόμου 2289/95 ο οποίος επέτρεπε νομίμως τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας υδρογονανθράκων σε έρευνες εντός και εκτός Ελλάδος.

Εαν ο νόμος Μανιάτη δεν είχε τροποποιήσει τον προηγούμενο νόμο 2289/95, σήμερα η ΕΔΕΥ α.ε. θα μπορούσε -όπως συνέβαινε πάντα- να είχε φροντίσει νομίμως & έγκαιρα -μέσω σχετικής αίτησης- να είχε αποκτήσει ερευνητικά δικαιώματα (οδηγία 94/22 της Ευρωπαικής Ένωσης) π.χ. στα ελεύθερα οικόπεδα 4 & 5 της κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία ήδη μερικώς διεκδικεί ήδη η Τουρκία- και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες να είχε τοποθετήσει εκεί νοικιασμένο γεωτρύπανο στα οικόπεδα αυτά κατοχυρώνοντας δικαιώματα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται….

Η Ελλάδα παίρνει και πάλι -εκ του μακρόθεν- γεωπολιτικά μαθήματα παράνομης συμπεριφοράς…

militaire

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ποιο είναι το κοινό λάθος που διέπραξαν Πούτιν-Νετανιάχου-Τράμπ στους πολέμους που ενεπλάκησαν; Το νέο Δόγμα και η "περίπτωση" της Ελλάδας

Οι σύγχρονοι πόλεμοι αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο το δόγμα περί σύντομης διάρκειας πολέμων, καθώς οι πρόσφατες...
Μέση Ανατολή 0

Δεκάδες Ισραηλινοί νεκροί ή τραυματίες στο Λίβανο ενώ παγίδες με Α/Τ πυραύλους Kornet αυξάνουν τον αριθμό των κατεστραμμένων Merkava

Οι λιβανέζοι σιίτες τρομοκράτες χρησιμοποιούν ευρέως τακτικές ανταρτοπόλεμου που είναι το πιο επικίνδυνο είδος πολέμου