Βιοηθική

«Εξαφανίστηκε» ο Κινέζος επιστήμονας που δημιούργησε τα «πρώτα γενετικά τροποποιημένα βρέφη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος και αντιδράσεις για τα «πρώτα γενετικά τροποποιημένα βρέφη» του Κινέζου «επιστήμονα» σε όλον τον πλανήτη πριν από λίγες μέρες...

Και μετά η...εξαφάνισή του!!!

Ο Κινέζος ερευνητής που συγκλόνισε την επιστημονική κοινότητα με ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε τεχνολογία αιχμής για την τροποποίηση γονιδίων για να αλλάξει το DNA δύο μωρών και πολλών εμβρύων εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Ο επιστήμονας He Jiankui έχει να δώσει σημεία ζωής από την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας, αφότου παρακολούθησε τη δεύτερη διεθνή συνάντηση κορυφής για την επεξεργασία ανθρώπινου γονιδιώματος στο Χονγκ Κονγκ όπου υπερασπίστηκε το έργο του, σύμφωνα με το South China Morning Post.

Φήμες ότι κρατείται αφότου απολύθηκε από τον πρώην εργοδότη του, το Νότιο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (SUSTC), που βρίσκεται στο Shezhen δεν επιβεβαιώνονται. Ένας εκπρόσωπος του πανεπιστημίου αρνήθηκε να τοποθετηθεί ευθέως, δηλώνοντας: "Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε καμία ερώτηση σχετικά με το θέμα αυτή τη στιγμή, αλλά αν έχουμε οποιαδήποτε πληροφορία, θα ενημερώσουμε μέσω των επίσημων καναλιών μας".

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μερικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επιστήμονας είχε επιστρέψει στο Shenzhen από τον πρόεδρο του πανεπιστημίου.

Οι αναφορές ισχυρίστηκαν ότι κρατήθηκε με αποτελεσματική κατ 'οίκον σύλληψη αφού εμφανίστηκε στη δεύτερη διεθνή διάσκεψη κορυφής για την επεξεργασία ανθρώπινου γονιδιώματος στο Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη.

Έχει χαρακτηριστεί ως "Frankenstein της Κίνας" μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στο YouTube την περασμένη εβδομάδα όπου ισχυρίστηκε ότι είχε επεξεργαστεί τα γονίδια των δίδυμων που γεννήθηκαν στην Κίνα για να σβήσουν αποτελεσματικά ένα γονίδιο που σχετίζεται με τον ιό HIV, επειδή ο πατέρας τους έχει τον ιό.

https://www.youtube.com/watch?v=8GFNC5cWip0

https://www.youtube.com/watch?v=hE_bpeKr4l4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ