Επιστήμη

NASA: Έφτασε η νέα διαστημική στολή για την αποστολή στο φεγγάρι (βίντεο)

Η NASA παρουσίασε τις νέες στολές των αστροναυτών της που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Axiom Space για χρήση στο περιβάλλον της Σελήνης.

Η στολή είναι μαύρη με μπλε και πορτοκαλί λεπτομέρειες και διαφέρει πολύ από τις φουσκωτές λευκές στολές που φορούσαν οι αστροναύτες του 20ού αιώνα. Ωστόσο, η Axiom Space σημείωσε σε δελτίο τύπου ότι οι στολές της διαθέτουν ένα επιπλέον στρώμα που φέρει τα χρώματα και το λογότυπο της εταιρείας.

Οι πραγματικές διαστημικές στολές που φορούν οι αστροναύτες πρέπει να είναι λευκές «για να αντανακλούν τη θερμότητα και να προστατεύουν τους αστροναύτες από ακραίες υψηλές θερμοκρασίες», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η νέα στολή επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος κινήσεων και ευελιξία και ο σχεδιασμός της μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον το 90% του ανδρικού και γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη NASA. Η Axiom Space θα αναπτύξει, θα πιστοποιήσει και θα παράγει τις διαστημικές στολές και η εταιρεία θα «δοκιμάσει τη στολή σε διαστημικό περιβάλλον πριν από την αποστολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μπότες έχουν ενισχυθεί με επιπλέον μόνωση για να κρατούν τα πόδια των αστροναυτών ζεστά καθώς εργάζονται σε παγωμένες περιοχές του φεγγαριού που δεν βλέπουν ποτέ το φως του ήλιου.

«Η συνεργασία της NASA με την Axiom είναι κρίσιμη για την προσγείωση αστροναυτών στη Σελήνη και τη συνέχιση της αμερικανικής ηγεσίας στο διάστημα», δήλωσε ο διευθυντής της NASA, Μπιλ Νέλσον.

Δείτε βίντεο του Reuters:

«Βασιζόμενοι στην πολυετή έρευνα και τεχνογνωσία της NASA, οι διαστημικές στολές επόμενης γενιάς της Axiom όχι μόνο θα επιτρέψουν στην πρώτη γυναίκα να περπατήσει στη Σελήνη, αλλά θα ανοίξουν επίσης ευκαιρίες για περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη Σελήνη από ποτέ άλλοτε» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νέλσον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...