Επιστήμη

Τσελέντης για Λέσβο: "Δεν ξέρουμε αν το φαινόμενο έχει ολοκληρωθεί"

Σε νέα του ανάρτηση στο Facebook ο Άκης Τσελέντης αναφέρει ότι το φαινόμενο «δεν έχει ολοκληρωθεί» και καλεί τους κατοίκους να μείνουν μακριά σε παλιά σπίτια.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι για αρκετό καιρό ακόμα (αν δεχτούμε ότι είχαμε τον κυρίως σεισμό) θα συμβαίνουν σημαντικού μεγέθους μετασεισμοί» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ήδη σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο μετά τα 4,8 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί 7 μετασεισμοί, ο μικρότερος 2,5 Ρίχτερ και ο μεγαλύτερος 3 Ρίχτερ.

Η ανάρτηση

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτίμησε ότι πιθανότατα ο σημερινός είναι μετασεισμός. «Δεν έχουμε συλλέξει ακόμη όλα τα δεδομένα και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα» είπε. Επισήμανε δε ότι στη Λέσβο υπάρχει και το μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διασχίζει ολόκληρο το νησί και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...