Επιστήμη

Tesla: Ένα tweet στάθηκε αφορμή να ξεκινήσουν έρευνες για την ασφάλεια των οχημάτων

Ένας λογαριασμός στο Twitter με το όνομα «green (@greentheonly)» έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την αποκάλυψη πληροφοριών που έχουν προκύψει από αναλύσεις λογισμικού των οχημάτων της Tesla. Ο ίδιος λογαριασμός κατάφερε αυτήν τη φορά -με ένα απλό tweet- να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Euro NCAP (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Αυτοκινήτων).

Ο green ανέφερε ότι η Tesla πρόσθεσε πρόσφατα το όνομα ενός αυστραλιανού και ενός ασιατικού χώρου δοκιμών για τα οχήματα στο λογισμικό της. Υπάρχουν ήδη κι άλλοι χώροι δοκιμών σε Ευρώπη, Κίνα και Κορέα, καθώς σημαντικές δοκιμές εκτελούνται σε αυτούς τους χώρους, με την υποστήριξη της βιομηχανίας και της κυβέρνησης.

Τα νέα ονόματα όμως που εμφανίστηκαν θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι τα οχήματα της Tesla έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν διαφορετικά σε κάθε χώρο δοκιμών. Αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων.

Ο ευρωπαϊκός κυβερνητικός οργανισμός, Euro NCAP, που αξιολογεί την ασφάλεια των οχημάτων, αποφάσισε να ερευνήσει την Tesla, μετά από το παραπάνω tweet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για οποιοδήποτε παράπτωμα

Οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν βρει στοιχεία για παραπτώματα έως τώρα, όπως δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος του EURO NCAP, Άλεντ Γουίλιαμς. Στις αρμοδιότητες του οργανισμού είναι να εκτελεί δοκιμές και να βαθμολογεί την ασφάλεια των οχημάτων από 1 έως 5 αστέρια.

«Μέχρι στιγμής, οι έρευνες του Euro NCAP δεν έχουν ανακαλύψει κάποιο στοιχείο απόπειρας εξαπάτησης από την Tesla», δήλωσε ο Γουίλιαμς.

Δείτε το tweet που πυροδότησε την έρευνα για την Tesla:

«Η Tesla μόλις πρόσθεσε την υποστήριξη ANCAP στον κώδικά της. Αυτό έρχεται επιπρόσθετα στα ήδη υπάρχοντα "I VISTA" (κινεζικοί χώροι δοκιμών), EuroNCAP και NCAP Κορέας.

Αναρωτιέται κανείς γιατί να το κάνουν (δίνουν επίσης εκδόσεις για δοκιμαστικούς χώρους μίας χρήσης, χρησιμοποιώντας το όνομα του δοκιμαστικού χώρου (με τροποποιημένες ρυθμίσεις);)», λέει το tweet.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ