Επιστήμη

Το πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Cadillac αξίας 300.000 δολαρίων θα αποκαλυφθεί αυτό το καλοκαίρι

Η WSJ αναφέρει ότι το "Celestiq" θα είναι μια ναυαρχίδα πολυτελών σεντάν, εξοπλισμένο με ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ικανό για αυτονομία +300 μιλίων και γεμάτο με πρωτοποριακές τεχνολογίες (συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος υποβοηθούμενης οδήγησης hands-free). 

Η Cadillac σχεδιάζει να παράγει μόνο 500 Celestiq ετησίως σε μια εγκατάσταση 81 εκατομμυρίων δολαρίων στο Παγκόσμιο Κέντρο Τεχνολογίας της GM στο Warren του Michigan. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η τιμή του Celestiq θα μπορούσε να ξεπεράσει κατά πολύ τα 300.000 δολάρια, ανάλογα με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, και το αυτοκίνητο έχει προγραμματιστεί να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2023", σημειώνει η WSJ, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το έργο. 

Οι τιμές του Celestiq θα κυμαίνονται σε ένα εύρος συγκρίσιμο με τις τιμές των Mercedes-AMG S65 (230.000 δολάρια), Bentley Flying Spur (214.000 δολάρια) και Rolls-Royce Ghost (312.000 δολάρια). Η Cadillac θέλει το Celestiq να είναι το απόλυτο σύμβολο κύρους και το Άγιο Δισκοπότηρο των πολυτελών οχημάτων, αφού έχει επισκιαστεί από πολυάριθμους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων από την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. 

Ακολουθούν οι εικόνες teaser του Celestiq. 

Μπροστινή πλευρά του οδηγού.

Κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου.

Το Fox News λέει ότι η αποκάλυψη θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Ιούλιο. 

Το ερώτημα παραμένει αν η Cadillac μπορεί να ανακτήσει το παλιό της σλόγκαν: "Πρότυπο του κόσμου". 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ