Επιστήμη

Εταιρία προσφέρει εισιτήριο για το διάστημα έναντι...450.000 δολαρίων

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να αγοράσει ένα εισιτήριο, στην τιμή των... 450.000 δολαρίων, προκειμένου να περάσει λίγα λεπτά στο διάστημα.

Οι πρώτες πτήσεις που θα μεταφέρουν πελάτες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2022, είχε προηγουμένως ανακοινώσει η εταιρεία, που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Εισιτήρια είχαν ήδη βγει προς πώληση από τον Αύγουστο, όμως τα είχαν κλείσει, έως σήμερα, για πελάτες που είχαν ήδη εγγραφεί σε μια λίστα αναμονής. Τον Νοέμβριο, η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως είχε πουλήσει 100 εισιτήρια στην τιμή των 450.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά προστίθενται στα 600 εισιτήρια που είχαν ήδη πουληθεί μεταξύ 2005 και 2014 έναντι μικρότερης τιμής (μεταξύ 200.000 και 250.000 δολαρίων).

Η δυνατότητα πλέον να εγγραφεί κανείς δίνεται σε όλους από αύριο, γνωστοποίησε σήμερα η Virgin Galactic σε ένα δελτίο τύπου. Μια προκαταβολή ύψους 150.000 δολαρίων θα πρέπει να καταβληθεί.

Το ταξίδι, το οποίο διαρκεί 90 λεπτά συνολικά, μαζί με τη διάρκεια της ανόδου, αναμένεται να ξεκινήσει από τη διαστημική βάση Spaceport America στην έρημο του Νέου Μεξικού, έπειτα από «πολλές ημέρες» εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...