Επιστήμη
Ενημερώθηκε στις:

2021-Η χρονιά που οι κοινωνίες σταμάτησαν να πιστεύουν στην επιστήμη

Υπήρξε μια ατυχής μετατόπιση στις δυτικές εκπαιδευτικές πρακτικές τις τελευταίες δεκαετίες μακριά από αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "κριτική σκέψη". Στην πραγματικότητα, η κριτική σκέψη ήταν κάποτε ένα θεμελιώδες στοιχείο των αμερικανικών κολεγίων και τώρα φαίνεται σαν να μην υπάρχει πια η έννοια- τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που υπήρχε. Αντ' αυτού, έχει αναδυθεί ένα άλλο είδος μάθησης που προωθεί τη "σωστή σκέψη"- μια μορφή κατήχησης που ενθαρρύνει και επιβραβεύει μια συγκεκριμένη αντίδραση των φοιτητών που συμβαδίζει με την ιδεολογία και όχι απαραίτητα με την πραγματικότητα.

Δεν είναι ότι τα σχολεία επιβάλλουν άμεσα μια κολεκτιβιστική ή κορπορατιστική ιδεολογία (μερικές φορές το κάνουν), είναι περισσότερο ότι φιλτράρουν τις διαφορετικές απόψεις καθώς και τα γεγονότα και τα στοιχεία που δεν τους αρέσουν, μέχρι το μόνο που απομένει είναι ένας μόνο δρόμος και ένα μόνο συμπέρασμα για κάθε δεδομένο πρόβλημα. Διδάσκουν στους μαθητές πώς να ΜΗΝ σκέφτονται παρουσιάζοντας πειράματα σκέψης και στη συνέχεια ελέγχοντας τα αποδεκτά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, ένα συνηθισμένο και χειριστικό πείραμα σκέψης που χρησιμοποιείται στα σχολεία είναι να ζητείται από τους μαθητές να γράψουν μια "ανάλυση" σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την επιστήμη ή τους επιστήμονες στις μέρες μας. Το τέχνασμα είναι ότι η ερώτηση παρουσιάζεται πάντα με ένα ενσωματωμένο συμπέρασμα - Ότι οι επιστήμονες πρέπει να εμπιστεύονται και ότι κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να τους ακούσουν, οπότε ας βρούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο ηλίθιοι.

Έχουμε δει αυτό το πείραμα πολυάριθμες φορές, που παρουσιάζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Ούτε μια φορά δεν έχει υπάρξει καθηγητής πανεπιστημίου ή δάσκαλος δημόσιου σχολείου να ρωτά τους μαθητές: "Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες σήμερα;"

Ούτε μια φορά.

Αυτό ΔΕΝ είναι ανάλυση, αυτό είναι ελεγχόμενη υπόθεση. Αν έχετε ήδη ένα συμπέρασμα στο μυαλό σας πριν μπείτε σε ένα πείραμα σκέψης, τότε φυσικά θα προσπαθήσετε να προσαρμόσετε το αποτέλεσμα του πειράματος ώστε να ταιριάζει στις προκαταλήψεις σας. Τα σχολεία σήμερα παρουσιάζουν αυτή την ανοησία ως μια μορφή παιχνιδιού σκέψης, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για προπαγάνδα. Οι μαθητές διδάσκονται να σκέφτονται «μέσα στο κουτί, όχι έξω από το κουτί». Αυτό δεν είναι επιστήμη, είναι αντι-επιστήμη.

Εκπαιδευτικός προγραμματισμός όπως αυτός είναι πλέον βασικό στοιχείο, ενώ η πραγματική επιστήμη έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Εκατομμύρια παιδιά βγαίνουν από τα δημόσια σχολεία και τα πανεπιστήμια χωρίς να κατανοούν την πραγματική επιστημονική μέθοδο ή την επιστήμη γενικότερα. Ρωτήστε τους ποιες είναι οι εξισώσεις για την Πυκνότητα ή την Επιτάχυνση και δεν θα έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Ρωτήστε τα για θέματα σχετικά με τον εμβολιασμό ή την "κλιματική αλλαγή", και θα αναμασήσουν μια λιτανεία από προ-προγραμματισμένες απαντήσεις ως προς το γιατί η επιστήμη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με κανέναν τρόπο.

Στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμαστε συχνά σε αυτό ως "παγιδευμένοι στο Matrix", και είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς καλύτερη αναλογία. Οι άνθρωποι έχουν ανταμειφθεί για τόσο πολύ καιρό για την αποδοχή της κυρίαρχης αφήγησης και την τυφλή απόρριψη οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας, ώστε όταν τους παρουσιάζεται η πραγματικότητα είτε γελάνε αλαζονικά με αυτήν είτε αναδιπλώνονται με τρόμο. Το Matrix είναι πολύ πιο άνετο και ασφαλές, και δείτε όλους τους καλούς βαθμούς που παίρνετε όταν λέτε τα σωστά πράγματα και αποφεύγετε τις δύσκολες ερωτήσεις και συμφωνείτε με τον δάσκαλο.

Δεδομένης της θλιβερής κατάστασης της επιστήμης στη Δύση αυτές τις μέρες γύρω από την αντίδραση στον κορονοϊό, καθώς και την παράλογη και αντιεπιστημονική ώθηση για αναγκαστικούς εμβολιασμούς,  θα ήταν ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε αυτή την «άσκηση σκέψης», αλλά από μια οπτική γωνία που δεν επιτρέπεται ποτέ στα σημερινά σχολεία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται πια την επιστήμη και τους επιστήμονες;

Αυτό είναι απλό: Επειδή πολλοί επιστήμονες έχουν πιαστεί να λένε ψέματα και να παραποιούν τα δεδομένα τους ώστε να ταιριάζουν στα συμπεράσματα που θέλουν και όχι στα πραγματικά δεδομένα. Η επιστήμη συχνά πολιτικοποιείται για να εξυπηρετήσει μια ατζέντα. Αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, αυτό είναι αποδεδειγμένο γεγονός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην εμπιστευόμαστε όλες τις επιστήμες.

Το θέμα είναι ότι καμία επιστήμη δεν πρέπει να γίνεται τυφλά αποδεκτή χωρίς ανεξάρτητη εξέταση ΟΛΩΝ των διαθέσιμων γεγονότων. Αυτό είναι άλλωστε το νόημα της επιστήμης.

Ναι, υπάρχουν ηλίθιες θεωρίες συνωμοσίας εκεί έξω όταν πρόκειται για επιστημονική ανάλυση, αλλά υπάρχουν αρκετές απάτες και στον κόσμο της επιστήμης.

Ο συνήθης ψευδής ισχυρισμός είναι ότι ο μέσος άνθρωπος είναι αδαής και ότι δεν έχει την ικανότητα να κατανοήσει τα επιστημονικά δεδομένα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτό είναι το γενικό μήνυμα του πειράματος σκέψης εμπιστοσύνης στην επιστήμη. Ταιριάζει απόλυτα με το κυρίαρχο και κυβερνητικό αφήγημα ότι ΟΙ επιστήμονές ΤΟΥΣ, οι επιστήμονες που πληρώνουν και που πληρώνουν οι εταιρείες, είναι σωστοί και δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Είναι οι αρχιερείς της σύγχρονης εποχής, που εμβαθύνουν σε μεγάλα μαγικά που εμείς οι αδαείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Δεν είναι δική μας δουλειά να αμφισβητήσουμε την "επιστήμη", είναι δική μας δουλειά απλά να την αγκαλιάσουμε σαν θρησκεία και να υποκλιθούμε με ευλάβεια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ξεσκονίζουν επιστημονικά δεδομένα, αρκεί να είναι διαφανή. Όταν τα γεγονότα αποκρύπτονται ή διαστρεβλώνονται ή παραλείπονται, αυτό προκαλεί σύγχυση, και φυσικά μόνο οι επιστήμονες του κατεστημένου μπορούν να ξεμπερδέψουν το χάος, επειδή αυτοί είναι που το δημιούργησαν. Ας δούμε μερικά παραδείγματα που σχετίζονται άμεσα με την ανθρώπινη υγεία...

Γενετικά Τροποποιημένα Οργανισμοί και το τρένο του εταιρικού χρήματος

Η προπαγάνδα γύρω από τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς είναι αμείλικτη και διάχυτη, με τη γενική κατεύθυνση να είναι ότι είναι απολύτως ασφαλείς και ότι όποιος λέει το αντίθετο είναι τρελός. Και βεβαίως, υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μελέτες που επιβεβαιώνουν εύκολα αυτό το συμπέρασμα. Οπότε, η υπόθεση έκλεισε, σωστά;

Όχι ακριβώς. Εδώ είναι που η κριτική σκέψη είναι τόσο χρήσιμη και που η πραγματικότητα διαφεύγει από τους κατηχημένους - Ποιος πλήρωσε για αυτές τις μελέτες και μήπως έχουν συμφέρον να λογοκρίνουν τα αρνητικά δεδομένα για τους ΓΤΟ;

Λοιπόν, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι μελέτες για τους ΓΤΟ χρηματοδοτούνται από δύο πηγές: από τους γίγαντες της βιομηχανίας ΓΤΟ, όπως η Monsanto, η Dupont και η Syngenta, ή από κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η FDA και η EPA. Πολύ λίγες μελέτες είναι πραγματικά ανεξάρτητες, και αυτό είναι το πρόβλημα. Τόσο η κυβέρνηση όσο και εταιρείες όπως η Monsanto έχουν συμφέρον να εμποδίσουν την έκδοση οποιωνδήποτε κρίσιμων μελετών για τους ΓΤΟ.

Η Monsanto έχει συλληφθεί σε πολλές περιπτώσεις να αποκρύπτει τις επικίνδυνες επιπτώσεις των προϊόντων της στην υγεία, από το Agent Orange μέχρι την αυξητική ορμόνη RGBH που χρησιμοποιείται στις αγελάδες. Έχει συλληφθεί να καταρτίζει παράνομους φακέλους για τους επικριτές της. Η βιομηχανία έχει συλληφθεί πολλές φορές να πληρώνει ακαδημαϊκούς και επιστήμονες για να εκπονήσουν μελέτες για τους ΓΤΟ με θετική χροιά και ακόμη και να επιτίθενται σε άλλους επιστήμονες που συμμετέχουν σε πειράματα που είναι επικριτικά για τους ΓΤΟ. Οι έρευνες δείχνουν ότι τουλάχιστον οι μισές από όλες τις μελέτες για τους ΓΤΟ χρηματοδοτούνται από τη βιομηχανία των ΓΤΟ, ενώ η πλειοψηφία των άλλων μισών χρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις.

Θα θέλαμε πολύ να ξέρουμε με βεβαιότητα αν οι ΓΤΟ είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό μακροπρόθεσμα, και σίγουρα υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στις οποίες συγκεκριμένα ΓΤ τρόφιμα αποσύρθηκαν από την αγορά σε ξένες χώρες λόγω πιθανών επιβλαβών παρενεργειών. Οι ενδογενείς τοξίνες των φυτών με τροποποιημένους μεταβολίτες αποτελούν ανησυχία, μαζί με τα "ενσωματωμένα προστατευτικά φυτά" (φυτά σχεδιασμένα να παράγουν τοξίνες που δρουν ως φυτοφάρμακα).

Υπάρχουν δεδομένα που μας λένε να είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά τίποτα πειστικό. Γιατί; Επειδή δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται από τις εταιρείες σε έρευνες που έχουν σχεδιαστεί για να "διαψεύσουν" κάθε έννοια παρενεργειών. Εάν το ίδιο ποσό χρηματοδότησης είχε επενδυθεί σε ανεξάρτητες μελέτες χωρίς προκατάληψη, τότε ίσως να ακούγαμε μια διαφορετική ιστορία σχετικά με τους κινδύνους των ΓΤΟ. Όλα τα χρήματα είναι για την απόρριψη των κινδύνων των ΓΤΟ- δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου χρήματα για την ειλικρινή μελέτη τους.

Η επιστήμη φαίνεται να είναι στημένη προς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ή αφήγηση, και αυτό είναι ψέμα. Η επιστήμη υποτίθεται ότι πρέπει να παραμένει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική, αλλά πώς μπορεί να είναι αντικειμενική όταν πληρώνεται από ανθρώπους με ατζέντα; Ο πειρασμός του ξεπουλήματος είναι ακραίος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια κατά του Covid και ο θάνατος της επιστήμης

Αναφέρω το παράδειγμα των ΓΤΟ γιατί νομίζω ότι είναι αντιπροσωπευτικό του πώς η επιστήμη μπορεί να ελεγχθεί για να παράγει μόνο ένα μήνυμα αποκλείοντας κάθε άλλη ανάλυση. Δεν ξέρουμε πραγματικά με βεβαιότητα πόσο επικίνδυνοι είναι οι ΓΤΟ, επειδή η πλειοψηφία των δεδομένων υπαγορεύεται από τους ανθρώπους που κερδίζουν από αυτούς και από τους φίλους τους στην κυβέρνηση. Η έλλειψη γνώσης υποστηρίζεται ως απόδειξη της ασφάλειας - Αλλά αυτό δεν είναι επιστημονικό. Η επιστήμη και η ιατρική θα απαιτούσαν να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

Η ίδια δυναμική υπάρχει και στον κόσμο των εμβολίων. Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν έννομο συμφέρον να διασφαλίσουν ότι ΚΑΜΙΑ αρνητική πληροφορία δεν θα κυκλοφορήσει σχετικά με τα εμβόλια mRNA, επειδή υπάρχει ένα αέναο ποτάμι χρημάτων που πρέπει να κερδηθεί όσο το εμβόλιο παραμένει εγκεκριμένο για επείγουσα χρήση από τον FDA. Μπορεί να είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο FDA έχει πει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 55 ΧΡΟΝΙΑ για να απελευθερώσει όλα τα δεδομένα που έχει για τα εμβόλια covid της Pfizer, γεγονός που υποδηλώνει και πάλι ότι υπάρχει μια ευεργετική συμπαιγνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταιρικών μεγαθηρίων.

Εν τω μεταξύ, όποιος αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια των εμβολίων δέχεται αμέσως επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, τα περισσότερα από τα οποία πληρώνονται με διαφημιστικά δολάρια από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτές οι επιθέσεις δεν περιορίζονται στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης- το κατεστημένο έχει επίσης επιτεθεί σε κάθε επιστήμονα ή γιατρό που έχει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων.

Υπάρχουν σαφείς και ανοιχτά παραδεκτές ιδεολογικές ατζέντες γύρω από την επιστήμη των εμβολίων, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τον πολιτικό έλεγχο. Όταν έχεις τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να επικροτεί την πανδημία ως μια τέλεια "ευκαιρία" για να προωθηθεί ο παγκόσμιος σοσιαλιστικός συγκεντρωτισμός και να εξαλειφθούν τα τελευταία απομεινάρια των ελεύθερων αγορών και της ατομικής ελευθερίας, κάθε λογικός άνθρωπος θα πρέπει να αναρωτηθεί αν η επιστήμη είναι επίσης στημένη για να υποστηρίξει ειδικά συμφέροντα.

Ευτυχώς, το θέμα του κορονοϊού είναι τόσο μαζικό που είναι αδύνατον να ελέγχουν κάθε μελέτη. Αντ' αυτού, το κατεστημένο αγνοεί τις μελέτες και τα δεδομένα που δεν του αρέσουν.

Ο ιός προβάλλεται ως απειλή για την πλειοψηφία του κοινού και ως αιτιολογία για ποσοστά εμβολιασμού 100%, με τη βία αν χρειαστεί. Ωστόσο, το μέσο ποσοστό θνησιμότητας της μόλυνσης από τον ιό covid είναι μόνο 0,27%. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο το 99,7% του πληθυσμού ανά πάσα στιγμή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον ιό. Αυτό επιβεβαιώνεται από δεκάδες ανεξάρτητες ιατρικές μελέτες, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε αυτό το νούμερο να συζητείται από τους κυρίαρχους κυβερνητικούς επιστήμονες, όπως ο Anthony Fauci;

Δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ να μιλούν γι' αυτό. Αλλά πώς είναι επιστημονικό να αγνοείς δεδομένα μόνο και μόνο επειδή δεν ταιριάζουν με τους πολιτικούς σου στόχους; Και πάλι, η σκόπιμη παράλειψη δεδομένων είναι μια μορφή ψεύδους.

Τι γίνεται με τις πολλαπλές μελέτες που δείχνουν ότι η φυσική ανοσία είναι πολύ ανώτερη στην προστασία από τα εμβόλια mRNA; Τι γίνεται με το γεγονός ότι οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού έχουν επίσης τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων και οι νοσηλείες τους έχουν πράγματι αυξηθεί; Τι γίνεται με το γεγονός ότι τα κράτη και οι χώρες με τα πιο σκληρά lockdown έχουν επίσης τα υψηλότερα ποσοστά λοιμώξεων; Τι γίνεται με το γεγονός ότι το μέσο εμβόλιο δοκιμάζεται για 10-15 χρόνια προτού εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση, ενώ τα εμβόλια covid mRNA τέθηκαν σε παραγωγή μέσα σε λίγους μήνες; Δηλαδή, ΔΕΝ υπάρχουν μακροχρόνια δεδομένα που να αποδεικνύουν την ασφάλεια του εμβολίου covid.

Αυτά είναι εύκολα παρατηρήσιμα επιστημονικά γεγονότα, αλλά ποτέ δεν τα ακούμε από εταιρικούς επιστήμονες ή κυβερνητικούς επιστήμονες όπως ο Fauci. Αντ' αυτού, ο Fauci υποστηρίζει ότι η κριτική των πολιτικών του είναι επίθεση εναντίον του και ότι η επίθεση εναντίον του είναι το ίδιο με την "επίθεση στην επιστήμη". Με άλλα λόγια, ο Fauci πιστεύει ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ η επιστήμη.

Και αυτό δεν δείχνει πόσο πολύ έχει πέσει η επιστήμη στη νέα χιλιετία; Πραγματικοί επιστήμονες όπως ο Kary Mullis, ο εφευρέτης του τεστ PCR, αποκαλούν τον Fauci απάτη, αλλά αυτοί αγνοούνται, ενώ ο Fauci λατρεύεται. Δεν μπορούμε καν να αναφερθούμε στην "επιστήμη" της κλιματικής αλλαγής εδώ, θα έπρεπε να γράψουμε ένα ολόκληρο ξεχωριστό άρθρο για τις πλάνες που διαπράττουν οι ακαδημαϊκοί που ασχολούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η απουσία κριτικής σκέψης στην επιστήμη σήμερα θυμίζει την Καθολική Εκκλησία υπό τον Πάπα Ιννοκέντιο Γ', όταν οι εκκλησιαστικές αρχές απαγόρευαν στους απλούς ανθρώπους να κατέχουν ή να διαβάζουν μια Βίβλο στη γλώσσα τους. Αυτοί οι νόμοι παρέμειναν σε ισχύ μέχρι και τον 13ο και 14ο αιώνα. Αντ' αυτού, οι αγρότες έπρεπε να πηγαίνουν στην εκκλησία και να τους διαβάζουν τα κείμενα από συγκεκριμένους κληρικούς. Συχνά οι αναγνώσεις της Βίβλου γίνονταν στα λατινικά (οι Βίβλοι επιτρεπόταν να γράφονται μόνο στα λατινικά), τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνώριζαν, και ερμηνεύονταν όπως επιθυμούσε η Εκκλησία.

Μόνο η εφεύρεση της τυπογραφίας τον 15ο αιώνα άλλαξε τη δυναμική της εξουσίας και επέτρεψε την ευρεία διανομή των βιβλίων και τη διάδοση των πληροφοριών χωρίς την εποπτεία της εκκλησίας. Όπως η δημιουργία του διαδικτύου επιτρέπει στο κοινό να έχει πρόσβαση σε «βουνά» επιστημονικών δεδομένων και μεθοδολογιών στα χέρια του. Η ελεύθερη ροή πληροφοριών αποτελεί ανάθεμα σύμφωνα με το κατεστημένο- υποστηρίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται πληροφορίες για δημόσια κατανάλωση.

Το κατεστημένο απαιτεί τον υπερβολικό έλεγχο των δεδομένων και τον πλήρη περιορισμό των εξωτερικών ερμηνειών. Καθώς οι πληροφορίες γίνονται ανοιχτά διαθέσιμες, το κοινό είναι τότε σε θέση να μάθει ολόκληρη την αλήθεια, όχι μόνο τις εγκεκριμένες αφηγήσεις του κατεστημένου.

Η επιστήμη μετατρέπεται γρήγορα σε πολιτική θρησκεία και όχι σε προπύργιο της κριτικής σκέψης. Τα αντικρουόμενα δεδομένα αγνοούνται ως "μη επιστημονικά" ή ακόμα και λογοκρίνονται ως "επικίνδυνα". Οι πληρωμένες από την κυβέρνηση και τις εταιρείες μελέτες αντιμετωπίζονται ως ιερά και όσια. Είναι να απορεί κανείς που τόσοι πολλοί άνθρωποι πλέον δεν εμπιστεύονται την επιστήμη;

Κάθε λογικός άνθρωπος θα είχε απορίες και υποψίες. Όσοι δεν το κάνουν, έχουν κατηχηθεί σε μια αίρεση στην οποία δεν γνωρίζουν καν ότι είναι μέρος της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ