Επιστήμη

Κορονοϊός: Ιάπωνες ειδικοί ανέπτυξαν μια μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό κάτω από το φως

Ο αγώνας κατά του κορονοϊού συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο εδώ και περίπου 2 χρόνια. Εμπειρογνώμονες στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη στη διαδικασία δοκιμών για τον Covid-19. Η ομάδα με επικεφαλής τον Yasuhiro Tsukamoto έχει αναπτύξει μια μάσκα προσώπου που μπορεί να διαγνώσει τον Covid-19 αξιοποιώντας τα αυγά στρουθοκαμήλου, τα οποία μπορούν να παράγουν αντισώματα ή πρωτεΐνες που εξουδετερώνουν ξένους σχηματισμούς στο σώμα.

Με την ένεση στις θηλυκές στρουθοκάμηλους με μια ενεργή και μη απειλητική μορφή του κορονοϊού, η ομάδα κατάφερε να εξαγάγει υψηλές ποσότητες αντισωμάτων από τα αυγά των πτηνών. Προσθέτοντας το ειδικό φίλτρο που ανέπτυξαν στη μάσκα προσώπου, οι ειδικοί δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα της εφεύρεσης ψεκάζοντας στη μάσκα αντισώματα Covid-19 που προέρχονται από αυγά στρουθοκαμήλου.

Η ομάδα, η οποία κατάφερε να κάνει τη μάσκα να αντιδράσει στον ιό κάτω από το υπεριώδες φως, ανέφερε ότι εάν το άτομο που χρησιμοποιεί τη μάσκα έρθει σε επαφή με τον ιό, η μάσκα λάμπει, υποδεικνύοντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε ότι η μάσκα ήταν σε θέση να ανιχνεύσει τον ιό κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου των 10 ημερών με 32 άτομα μολυσμένα με Covid-19.

Η μάσκα στοχεύει να είναι διαθέσιμη τον επόμενο χρόνο, μετά την έγκριση της κυβέρνησης. Αναφέρεται ότι εάν η μάσκα γίνει προσβάσιμη σε όλους, μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στη διαδικασία δοκιμών για τον Covid-19.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...