Επιστήμη

Βρετανία: Ιερέας που είχε χάσει το χέρι του απέκτησε βιονικό βραχίονα

Ένας ιερέας στην Βρετανία, είχε την ατυχία να χάσει το δεξί του χέρι σε τροχαίο πριν από 16 χρόνια. Σήμερα, μπορεί για πρώτη φορά να αγκαλιάσει τα παιδιά του και με τα δύο χέρια χάρη σε έναν υψηλής τεχνολογίας βιονικό βραχίονα.

Έχασε το δεξί του χέρι πριν από 16 χρόνια σε ένα τρομακτικό τροχαίο και σήμερα είναι ευτυχισμένος καθώς απέκτησε ένα υψηλής τεχνολογίας προσθετικό άκρο.

Πατέρας τριών παιδιών, ο 42χρονος Ντάνιελ Καντ είναι μαθητευόμενος ιερέας σε εκκλησία του Κόλτσεστερ στη Βρετανία και θυμάται πώς ο 6χρονος γιος του Άαρον τού άλλαξε τη ζωή.

Ο μικρός είχε εντοπίσει μια εταιρεία που κατασκευάζει βιονικά άκρα με αισθητήρες.

Ο Ντάνιελ πήγε στα εργαστήρια και μέσα σε λίγες ώρες από την πρώτη τοποθέτηση του άκρου, ο άνθρωπος που πέρασε 16 χρόνια χωρίς δεξί χέρι, ήταν σε θέση να πετάξει μια μπάλα και να γράψει το όνομά του.

Ο προσθετικός βραχίονας χρησιμοποιεί μυοηλεκτρικούς αισθητήρες που ανιχνεύουν μυϊκές συσπάσεις που δημιουργούνται από συγκεκριμένες ομάδες μυών του βραχίονα.

Ο βιονικός βραχίονας ενισχύει τις συσπάσεις και τις μετατρέπει σε διαισθητικές και αναλογικές κινήσεις των χεριών.

Για τον Ντάνιελ, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι πλέον μπορεί να αγκαλιάζει τα τρία βλαστάρια του και με τα δυο του χέρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ