Επιστήμη

Τον Ιούλιο του 2020 η ευρω-ρωσική αποστολή για τη μελέτη του Άρη - Στα πλαίσια του δεύτερου σταδίου εξέλιξης της ExoMars (Βίντεο)

Στα τέλη Ιουλίου του 2020 προγραμματίζεται η εκτόξευση της κοινής ευρω-ρωσικής αποστολής για την μελέτη του πλανήτη Άρη, στο πλαίσιο του προγράμματος ExoMars-2020, σύμφωνα με την ερευνητική ένωση (Lavochkin Research and Production Association).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα της αναφερόμενης ένωσης Lavochkin, η εκτόξευση προγραμματίζεται για την 25η Ιουλίου του 2020.

Η ExoMars είναι μία κοινή διαστημική αποστολή μεταξύ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και της ρωσικής Roscosmos. H ExoMars-2020 αποτελεί το δεύτερο στάδιο εξέλιξης του κοινού διαστημικού προγράμματος.

Το πρώτο στάδιο του αναφερόμενου προγράμματος περιελάμβανε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο τροχιάς (European Trace Gas Orbiter -TGO) και τον πειραματικό διαστημικό θαλαμίσκο Schiaparelli, που απέτυχε να προσεδαφιστεί επιτυχώς στην επιφάνεια του Άρη και καταστράφηκε τον Οκτώβριο του 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=Wfvs9mvRzqA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ισραηλινή ειδικός αποκαλύπτει τι ετοιμάζει μυστικά η Τουρκία και τι θα λάβει στο τέλος με ελληνική Κωνσταντινούπολη και κουρδικό κράτος

To πρακτορείο Ανατολού κατηγορεί την Ελλάδα για προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου στρώνοντας το έδαφος για κάτι πολύ...