Επιστήμη

Συνεχώς «αποκαλύπτει» αρχαίους θησαυρούς η Ελληνική Μικρά Ασία – Μωσαϊκά 2000 ετών στην Σανλιούρφα προκαλούν δέος

Πέντε ψηφιδωτά δάπεδα που πιστεύεται ότι χρονολογούνται εδώ και 2.000 χρόνια, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση  από το δήμου του Ντιγιαρμπακιρ, ανακαλύφθηκαν  αρκετοί τάφοι  γύρω από το κάστρο Urfa πριν 10 μήνες.  Νέες όμως αρχαιολογικές ανασκαφές ξεκίνησαν στη συνέχεια στο χώρο και σχεδόν 80 νέοι  τάφοι ανακαλύφθηκαν, ενώ οι  αρχαιολόγοι έφεραν στο φως σπάνια  ψηφιδωτά κατά τη διάρκεια έργων τους στους τάφους .

Τα ψηφιδωτά ευρίσκονταν σε τάφους λαξευμένους σε  βράχο διαθέτουν ελληνικές  επιγραφές και πιστεύεται ότι χρονολογούνται από το Βασίλειο της Έδεσσας, η οποία ήταν κυρίαρχη  πόλη μεταξύ 132 π.Χ. και 639 μ.Χ.

«Τα έργα στα σπήλαια αφορούν ανθρώπους που  έζησαν κατά τη διάρκεια του 2ου και 3ου αιώνα. Μπορούμε να δούμε τα έργα ζωγραφικής των νεκρών ανθρώπων στα ψηφιδωτά. Όταν η εργασία περατωθεί , αυτή η περιοχή θα ανοίξει για τους τουρίστες . Οι τουρίστες θα είναι σε θέση να επισκεφθούν  αυτά τα σπάνια έργα τέχνης  », δήλωσε ο Τούρκος δήμαρχος Νιχάτ Τσιφτί .

Η ουσία όμως  είναι ότι οι Τούρκοι στην συγκροτημένη  προσπάθεια τους  να δημιουργήσουν πολλούς ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους με σκοπό την προσέλκυση χιλιάδων τουριστών , πιστοποιούν συνεχώς την ελληνικότητα του χώρου εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Επειδή όμως ενεργούν πάντα ως «πονηροί» ανατολίτες , στην περίπτωση των μωσαϊκών ανέφεραν ότι αυτά είχαν συριακές επιγραφές και όχι ελληνικές , προσπαθώντας να εξαφανίσουν οτιδήποτε ελληνικό βλέπουν.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ακόμα και οι Τούρκοι αρχαιολόγοι έχουν πάθει κατάθλιψη διότι ανακαλύπτουν συνεχώς ότι ο λαός τους είναι επισκέπτες στην Μικρά Ασία και ότι αυτή η γη είναι ακραιφνώς ελληνική από την μία άκρη έως την άλλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Αδιέξοδο στις ρωσοτουρκικές συνομιλίες: Οι Ρώσοι διαλύουν τουρκικό εξοπλισμό στη Συρία - Πυραυλικές επιθέσεις & διά θαλάσσης

“Πάτησε το κουμπί” για να εξαφανιστούν οι τζιχαντιστές στη Συρία ο Πούτιν και και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ό,τι και...