Επιστήμη

THE GRЭЄKS – Αυτοί που δημιούργησαν τον κόσμο μας

Για να μην γινόμαστε υπερβολικοί, και πριν ακόμα μας χαρακτηρίσετε εθνικιστές, ελληνιστές, αρχαιολάτρες ή όπως αλλιώς θέλετε, ο τίτλος αυτού του άρθρου προέρχεται από την επίσημη παρουσίαση της τριλογίας των video-ντοκιμαντέρ της National Geographic Society που παρουσιάστηκαν στην Ουάσιγκτον, στην έκθεση «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο – The Greeks. Agamemnon to Alexander the Great»…. και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Μια εντυπωσιακή έκθεση για τη συμπλήρωση 5.000 ετών ελληνικού πολιτισμού που παρουσίασε περισσότερα από 550 αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, και πλαισιώθηκε από εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό και ιδιαίτερα από τα επιβλητικά βίντεο παραγωγής 2016 του National Geographic Society που σας παρουσιάζουμε επίσης σε αυτό εδώ το άρθρο. (Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα ελληνικοί υπότιτλοι.)

/wp-content/uploads/2016/11/ex01.jpg

 

/wp-content/uploads/2016/11/ex02.jpg

 

/wp-content/uploads/2016/11/ex03.jpg

 

/wp-content/uploads/2016/11/ex04.jpg

Στην επίσημη σελίδα της IMDb υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση του PBS, (του επίσημου τηλεοπτικού δικτύου που προώθησε τα εν λόγω videos), η οποία λέει εκτός των άλλων:
The Greeks (2016 TV Mini-Series)

Υπήρξαν εξαιρετικοί άνθρωποι στο παρελθόν που γεννήθηκαν από άσπρο μάρμαρο και γαλάζια θάλασσα, εφηύραν την Δημοκρατία και μελέτησαν την Λογική και τον Λόγο. Έγραψαν θεατρικά έργα για να κατευνάσουν τις ψυχές των ανθρώπων και συνέλαβαν την τελειότητα της ανθρώπινης φύσης, στον αθλητισμό και στην τέχνη. Πολύ απλά, οι Έλληνες δημιούργησαν τον κόσμο μας […]

Στα videos γίνεται αναφορά, τόσο στην ιστορικότητα του Ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην σύγχρονη πραγματικότητα της Ελληνικής «κρίσης» μέσα από τρία ωριαία videos που το καθένα πραγματεύεται τρεις διαφορετικές ενότητες του ίδιου θέματος, με συνεχείς όμως εμβόλιμες παραπομπές και συγκρίσεις με το «σήμερα». Με αυτά τα videos, η National Geographic διορθώνει επίσης παλαιότερο “video-σφάλμα» της, αναφορικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, που τον βάπτιζε απλά Μακεδόνα και κρατούσε ουδέτερη στάση ως προς την Ελληνικότητά του. Εδώ πλέον, τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν και η Ελληνικότητα του Μέγα Αλέξανδρου να θεωρείται αναμφισβήτητη για το National Geographic.

Δείτε τα videos σε HD:

THE GRЭЄKS – Αυτοί που δημιούργησαν τον κόσμο μας

Οι Έλληνες – Επεισόδιο 1: Από την προϊστορία στους ηγεμόνες (Cavemen to Kings):

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mAm_wpdv3zQ]

Οι Έλληνες – Επεισόδιο 2: Η ανάδυση του πολιτισμού (The Good Strife):
Video Thumbnail

Οι Έλληνες - Επεισόδιο 2: Η ανάδυση του πολιτισμού

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mBAwi6X8KUM]

Οι Έλληνες – Επεισόδιο 3: Κυνηγώντας το μεγαλείο (Chasing Greatness):

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OqmVA7YW5Is]

ello.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ