Πνευματικά ωφέλιμα

Σήμερα τιμάται η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Παύλου και Ιουλιανής των αυταδέλφων

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των αδελφών μαρτύρων Παύλου και Ιουλιανής, οι οποίοι έζησαν επί Αυρηλιανού (270 – 275 μ.Χ.). Οι γονείς τους, τούς ανέθρεψαν σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι για όλες τις θυσίες της κατά Χριστόν αυταπάρνησης, φέροντας επ’ ώμου τον καθημερινό τους σταυρό.

Οι Άγιοι Παύλος και Ιουλιανή διέπρεψαν μεταξύ των νέων της εποχής τους, με τη σταθερότητά τους, τις φωτεινές γνώσεις τους και με την καθαρή ζωή τους.

Έτσι,  αναδείχθηκαν από τα λαμπρότερα σεμνώματα της Εκκλησίας στην Πτολεμαΐδα και παραδείγματα ζωντανά για τη νεολαία της εποχής τους, αλλά και κάθε εποχής. Η αγωνιστικότητά τους αυτή προκάλεσε το μίσος των ειδωλολατρών, οι οποίοι κατήγγειλαν τα δύο αδέλφια στον αυτοκράτορα Αυρηλιανό, ο οποίος, μη μπορώντας και αυτός να κλονίσει την πίστη τους, διέταξε να βασανιστούν σκληρά, έχοντας την πεποίθηση ότι με τον τρόπο αυτό θα λύγιζαν και θα πρόδιναν το Ευαγγέλιο. Αντίθετα, ο Παύλος και η Ιουλιανή λάμβαναν περισσότερη χάρη και δύναμη από το Άγιο Πνεύμα. Και ενώ οι δήμιοι, Στρατόνικος, Κοδράτος και Ακάκιος τους βασάνιζαν, θαύμασαν τόσο πολύ την ψυχική τους ανδρεία, ώστε ομολόγησαν και οι ίδιοι το Χριστό, με αποτέλεσμα να μαρτυρήσουν για τη δόξα του Τριαδικού Θεού.

Τέλος, οι νέοι δήμιοι, αφού είδαν ότι τα δύο αδέλφια παρέμεναν αμετακίνητα στην πίστη τους, τούς αποκεφάλισαν.

Οι νεαροί μάρτυρες του Χριστού αποτελούν παράδειγμα για τους νέους της μεταμοντέρνας εποχής, ειδικά σε αυτές τις ευμετάβλητες ημέρες που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, ενδυναμώνοντάς τους να παραμένουν σταθεροί και ανδρείοι απέναντι σε κάθε πρόσκαιρη απειλή, φόβο και δοκιμασία της ζωής

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ