Πνευματικά ωφέλιμα
Ενημερώθηκε στις:

Δεν πρέπει να ξεματιάζουν οι λαϊκοί

Ο Αιδαισιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος & συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου,  προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Nαού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε πνευματικά θέματα, τα οποία αγνοούμε και είναι πολύ σοβαρά, όπως είναι οι Εξορκισμοί, η Μαγεία και η Βασκανία. 

Σύμφωνα με τον Σπύρο Θεοδ. Κουτσοχρήστο και τα trikalaola.gr, αναφέρει πολύ συχνά ο π. Θεμιστοκλής, ότι Εξορκισμοί διαβάζονται σε δύο μόνο περιπτώσεις:

α) Πριν από το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος.

β) Εις περίπτωσιν που κρίνει ο Ιερέας, ότι ο προσερχόμενος σε αυτόν Ορθόδοξος Χριστιανός  έχει  ανάγκη αυτών των ευχών.

Οι  ευχές του εξορκισμού  διαβάζονται μόνο στον Ιερό Ναό και όχι σε κάποιο γραφείο, ή στον δρόμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την Μαγεία επισημαίνει, ότι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να έχουν σχέση, με λευκή ή μαύρη Μαγεία, διότι διά αυτής της οδού εισέρχεται εις τον άνθρωπο ο διάβολος και τον καθιστά υποχείριό του. Η Βασκανία λέγει χαρακτηριστικά είναι δεισιδαιμονία, την οποία όμως παραδέχεται η εκκλησία και υπάρχει ειδική για την περίσταση Ευχή, που διαβάζεται εκφώνος μόνο από  Ιερέα.

 Δεν πρέπει να ξεματιάζουν οι λαϊκοί είναι αμάρτημα, και θα πρέπει όσοι το έχουν διαπράξει, να το εξομολογηθούν στον Πνευματικό τους. Το μόνο  όπλο του Χριστιανού κατά της Βασκανίας, είναι ο Τίμιος Σταυρός και όχι οι μπλέ χάντρες και τα ματάκια. “

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...