Πνευματικά ωφέλιμα

Μητροπολίτης Μάνης: «Η Παναγία γαληνεύει τον ψυχικό μας τάραχo»

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, συμπαραστατούμενος από τους Πασιολ. Αρχιμανδρίτες π. Χρυσόστομο Πανταζή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, π. Κωνσταντίνο Συρίγο, Αρχιερατικό Επίτροπο Λαυρίου Αττικής, π. Νήφωνα Καρολεμέα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Μάνης και τον Αρχιδιάκονο Χριστόδουλο Κρουστάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του με αφορμή την αρχή του μηνός Αυγούστου και την έναρξη των Παρακλήσεων προς την Παναγία, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα ο άνθρωπος, πέραν της τεράστιας αύξησης των υλικών αγαθών, την επιστημονική πρόοδο και τα επιτεύγματα στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, εντούτοις αντιμετωπίζει πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Άγχος, ανησυχίες, φόβοι, ανασφάλειες, ασθένειες διάνοιας, ψυχική ταραχή. Επικρατεί μερικές φορές ένα κακοποιόν πνεύμα. Ωστόσο, η Υπεραγία Θεοτόκος είναι κοντά μας ως στοργική Μάνα. Είναι σκέπη στις στεναχώριες μας και βοηθός στην επίλυση των προβλημάτων. Η Παναγία γαληνεύει τον ψυχικό μας τάραχο, είναι το βάλσαμο παραμυθίας, η λύση της αθυμίας μας, η γιάτρισσα των ψυχικών μας παθών. Ιδιαίτερα οι Παρακλήσεις, οι υπέροχες αυτές Ιερές Ακολουθίες είναι η καλύτερη δέηση και ικεσία προς την Θεοτόκο. Αυτή τελικά μας οδηγεί στον Χριστό και ο Χριστός μας χαρίζει την αιώνια χαρά του Παραδείσου», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήθος προσκυνητών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, προσήλθε στο ιστορικό Μοναστήρι για να προσευχηθεί και να λάβει μέρος στη Θεία Λειτουργία.

Στο Αναλόγιο έψαλαν οι Ιεροψάλτες Χρήστος Βατής, Αντώνης Σαμαρτζής και Ευάγγελος Κατσουλέας.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του μηνός Αυγούστου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...