Πνευματικά ωφέλιμα
Ενημερώθηκε στις:

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Να μείνουμε ενωμένοι και να ακολουθήσουμε την καρδιά μας»

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου. 

Του χορού των Ιεροδιακόνων, ο οποίος περιστοίχισε τον Σεβασμιώτατο κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου π. Ιωάννης Μπούτσης.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ανέγνωσε μετά ευκρινείας την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», την οποία παρακολούθησαν οι πιστοί μετά πολλής προσοχής και σεβασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό προκάτοχό του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο επί τη συμπληρώσει 2 ετών από της κοιμήσεως του.

Ο κ. Συμεών με εμφανή την συγκίνηση και λόγους τιμής, σεβασμού και αγάπης αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του και μεταξύ άλλων υπογράμμισε το γεγονός ότι τελείται το μνημόσυνό του στο Ναό, όπου λειτούργησε ο μακαριστός Νικόλαος για τελευταία φορά, στις 26 Ιουλίου 20219 ημέρα μνήμης της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου, ενώ την επομένη 27 Ιουλίου η ψυχή του πέταξε αιφνίδια για την αγκαλιά του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δημοσίως εξέφρασε την επιθυμία του και την εντολή του, ότι όσο υπάρχει η Ενορία, αυτές τις ημέρες της Πανηγύρεως θα τελείται Ιερό μνημόσυνο στην μνήμη του μακαριστού Αρχιερέως κυρού Νικολάου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών υπογράμμισε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για τα διάφορα θέματα της επικαιρότητος που μας απασχολούν θέλω δύο πράγματα να καταθέσω στην αγάπη σας, τα οποία έχω πει και άλλη φορά, αλλά θα τα ξαναπώ:

Το πρώτο είναι: να μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι και να μην επιτρέψουμε σε τίποτα να μας διχάσει. Αυτό να μην το ξεχάσουμε ποτέ, διότι οι δοκιμασίες όταν έρχονται σε μία οικογένεια ή φέρνουν πιο κοντά την οικογένεια ή δημιουργούν διάσπαση και το δεύτερο:

Κάθε άνθρωπος να ακολουθήσει την καρδιά του. Οι Ρουμελιώτες έχουμε καρδιά. Να ακούσουμε την καρδιά μας και η καρδιά μας θα μας οδηγήσει στο σωστό. Να είστε όλοι ευλογημένοι!».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Λαμιέων  κ. Αθανάσιος Ντούζγος και ο Αντιδήμαρχος κ. Φώσκολος …., ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων, ο Φρούραρχος Λαμίας και Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος  κ. Παναγιώτα Χουλιάρα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Αικατερίνη Καλογήρου, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων της πόλεως.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...