Πνευματικά ωφέλιμα
Ενημερώθηκε στις:

"Ορθόδοξος Λόγος": Εκπομπή για τον Άγιο Σωφρόνιο (βίντεο)

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ Tv, η εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος της 6/6/2021 ασχολήθηκε σχετικά με έναν από τους χαρισματικότερους αγίους πατέρες του 20ου αιώνα και για μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας μας. Ο λόγος για τον Άγιο Σωφρόνιο τον Άθωνίτη, τον πνευματικό φάρο της Ορθοδοξίας στην Αγγλία.
Στην εκπομπή, οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν οι σημαντικές στιγμές της ζωής του Αγίου Σωφρονίου. 

Ειδικότερα, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. Ιερόθεος, ο οποίος ανέδειξε την πνευματικότητα στην ζωή και την διδασκαλία του Αγίου Σωφρονίου και ο Αρχιμ. Ζαχαρίας Ζαχάρου, ο οποίος αναφέρθηκε σε μερικές από πλούσιες εμπειρίες, που είχε κοντά στον Άγιο, ζώντας μαζί του στο μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας. Εκ μέρους Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, συμμετείχε ο π. Ιωάννης Βλαχάβας, ο οποίος και εστίασε σε σημαντικούς σταθμούς της ζωής του αγίου, ο οποίος αν και ξεκίνησε τη μοναχική του ζωή στο Άγιο Όρος, στη Ρωσική Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, μεγαλούργησε πνευματικά στο Έσσεξ, όπου και κοιμήθηκε το 1993.

Στην διάρκεια της εκπομπής, προβλήθηκαν εικόνες από τις αγιογραφίες του Αγίου και το μοναστήρι του στο Έσσεξ.
Η εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή κάθε Κυριακής 16:30-17:20 με τον τίτλο «Ορθόδοξος Λόγος», πραγματοποιείται με την πατρική αγάπη και ευλογία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου και παρουσιάζεται από τον κ. Ιωάννη Λίλη, Επίκουρο Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.
Τις εκπομπές μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει ζωντανά στο https://is.gd/orthl στον σύνδεσμο live.

Δείτε την εκπομπή:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ