Πνευματικά ωφέλιμα

Πώς θα πετάξει η ψυχή μου σαν τον χαρταετό...


Θα ήθελες η ψυχή σου να έχει ωραία χρώματα με την αίσθηση ότι πετάει ψηλά, ταξιδεύει χωρίς βάρος, σε καθαρό ουρανό χωρίς αέρα και βροχή; Να έχει το αίσθημα της ελευθερίας και της ασφάλειας;

Έτσι θα έπρεπε να νιώθει ο κάθε χριστιανός. Ο άγιος Παΐσιος στο μοναχικό Καλυβάκι του στην Παναγούδα έλεγε ότι έχει τόση χαρά μέσα του που νιώθει ότι πετάει.

Ίσως κάτι να μην κάνουμε σωστά. Ίσως να μη δίνουμε την καρδιά μας ολόκληρη στο Χριστό.

Έρχεται Σαρακοστή...

Έλα να πετάξουμε...
Να πετάξουμε τα πάθη μακριά, να ελευθερωθούμε, να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες που μας κρατάνε δεμένους στη γη. Έλα να νηστέψουμε, να αποτοξινώσουμε σώμα και ψυχή. Ο Κύριος το είπε: "ο διάβολος δε φεύγει από κοντά σου παρά μόνο με νηστεία και προσευχή".

Έλα να συγχωρήσουμε.. διότι αν δε συγχωρήσουμε δε θα συγχωρήσει και μας ο Θεός.

Έλα να αγαπήσουμε. Το μυστικό της ευτυχίας είναι η αγάπη. Όταν αγαπάς λύνονται και τα πιο δύσκολα συμπλέγματα της ψυχής. Ελευθερώνεσαι, γίνεσαι ταπεινός και γαληνεύεις.

Αυτή τη Σαρακοστή προσπάθησε να πετάξεις για να φθάσεις στο Πάσχα όσο γίνεται πιο καθαρός και να ζήσεις την πραγματική χαρά της Αναστάσεως.

Σου υπενθυμίζω ότι η Σαρακοστή ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα με αυστηρή νηστεία χωρίς λάδι.
Κάποιοι έχουν τη συνήθεια να ψήνουν χταποδάκι και καλαμαράκι. Κατά την άποψή μου δεν είναι σωστό. Όμως, δε σου γράφω για να κατακρίνω το τραπέζι στο οποίο θα παρευρεθείς. Ο καθένας ας κάνει ό,τι μπορεί για την αγάπη του Θεού και την ψυχή του. Ο πνευματικός σου θα σε βοηθήσει κρατώντας σου το χέρι σφιχτά μέχρι να μάθεις να πετάς καλά...

Καλή κι ευλογημένη Σαρακοστή!
π. Γεώργιος Χριστοδούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ