Πνευματικά ωφέλιμα

Ευχές εξορκισμών και Βασκανίας! Τι πρέπει να προσέχουμε!

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ & ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ!

Τι πρέπει να προσέχουμε!

Μεγάλοι άγιοι εορτάζουν σήμερα. Άγιος Κυπριανός και Αγία Ιουστίνα. Ο άγιος Κυπριανός εξασκούσε τη μαγεία. Κάποτε ένας νέος που ήθελε να παντρευτεί μια κοπέλα, κατέφυγε στα μαγικά του Κυπριανού για να τον ερωτευτεί. Τίποτα όμως δεν έδειχνε να δουλεύει. Μια απίστευτη και ανώτερη δύναμη προστάτευε την κοπέλα. Ο άγιος πίστευσε στον αληθινό Θεό, βαπτίστηκε και μαρτύρησε με την αγία Ιουστίνα.

Σήμερα οι χριστιανοί έχουμε τη συνήθεια να διαβάζουμε ευχές εξορκισμών και βασκανίας μόνοι μας. Είναι όμως σωστό αυτό; Εξορκισμό μπορεί να κάνει μόνο ο ορθόδοξος ιερέας που φέρει τη χάρη και τη δύναμη της ιερωσύνης με αποστολική διαδοχή και έχει λάβει την άδεια αυτής της διακονίας από τον Ίδιο τον Χριστό. Εκείνος λοιπόν θα τον προστατέψει και εκείνη την ώρα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κίνδυνοι όταν ο άνθρωπος που δεν είναι ιερωμένος διαβάσει αυτές τις ευχές. Ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος;

Το όνομα του Χριστού από μόνο του έχει τεράστια δύναμη η οποία καίει τον διάβολο. Την ώρα που διαβάζουμε λοιπόν τις ευχές αυτό γίνεται. Ο πονηρός, θα απομακρυνθεί για λίγο, όμως θα επιστρέψει σύντομα για να εκδικηθεί. Θα βρει μια χαραμάδα, ένα πνευματικό κενό και θα εισέλθει για να κάνει τη ζημιά του. Εμείς είμαστε τόσο δυνατοί πνευματικά για να τα καταφέρουμε; Τις ευχές λοιπόν και το έργο των εξορκισμών καλό είναι να τα αφήνουμε στους ιερείς.

Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουμε να πηγαίνουμε σε εκκλησίες και μοναστήρια που είναι παλαιοημερολογίτικα και δεν έχουν κοινωνία με την Αγία και Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού.
Είναι άλλο το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθούν στο Άγιο Όρος καθώς και σε άλλες Εκκλησίες και άλλο οι Γ.Ο.Χ.

Όλα αυτά πρέπει να τα ψάχνουμε και να τα γνωρίζουμε.
Κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία για το καλό μας και όχι ό, τι εμείς θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας.
Οι άγιοι να είναι πάντοτε προστάτες σας και να διώχνουν κάθε κακό από τη ζωή σας.

π. Γεώργιος Χριστοδούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ