Πνευματικά ωφέλιμα

Η Παναγία της Σεϊδανάγιας της Συρίας θα συρράψει τα κομμάτια της Ελλάδος, όπως συνέρραψε τον Σαουδάραβα με μεγάλο θαύμα

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πριν από λίγες ώρες αρθρογραφήσαμε και μεταφέραμε στους αναγνώστες το ΘΑΥΜΑΣΤΟ γεγονός της εμφάνισης του ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΙΟΥ στην Πνευματική Μητέρα-   Γερόντισσα της Ιεράς Μονής της  ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας της Συρίας όπου και της είπε: «Έλα να με βρεις στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη»

https://youtu.be/vcBg0V-YnuI

Η επίσκεψη της Πνευματικής Μητέρας του Παναγιοσκέπαστου αυτού  Παρθενώνα στην εμπόλεμη Συρία σηματοδοτεί πνευματικές αναβάσεις και προβληματισμό.

Η Γερόντισσα Ακυλίνα είναι η Πνευματική ΜΗΤΕΡΑ της ανωτέρω Ιεράς Μόνης και από σε σεβασμό προς το πρόσωπο της και λόγω δυσκολιών στην  μετάφραση αναφέρθηκε ως Ηγουμένη . Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι είναι μια  πνευματική ηγουμένη που καθοδηγεί με τον χαριτόβρυτο λόγο της. Η αναδρομή αυτή δεν μειώνει το ΘΑΥΜΑΣΙΟ γεγονός και την ομολογιακή παρουσία της ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ Ακυλίνας που ήρθε από την μαρτυρική Συρία να ομολογήσει ΧΡΙΣΤΟ στην κομματιασμένη από τους βρυκόλακες Ελλάδα.

Ο χαριτόβρυτος λόγος της Γερόντισσας περιέγραψε και στην Αλεξανδρούπολη ( στο προαύλιο χώρο του Ναυδρίου που είναι αφιερωμένο στους Αγιορείτες Πατέρες και στον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ- πλησίον της συνοριογραμμής μας στον Έβρο- περιοχή  Μαίστρου ) στις 7 Οκτωβρίου 2017  αλλά και στην Ξάνθη στο Ιερό Ησυχαστήριο του ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ στον Γέρακα  στις 5 Οκτωβρίου 2017 δηλ. δύο μέρες πριν.

Το μεγάλο πασίγνωστο ΘΑΥΜΑ που έκανε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ  στο κομματιασμένο Σαουδάραβα προσκυνητή της Ιεράς Μονής της  ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας που θαυματουργικά συνέρραψε τα κατασφαγμένα τμήματα του σώματος του και τον επανέφερε στην ζωή.

Ιερό Ησυχαστήριο  ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ στον Γέρακα Ξάνθη

« Την ​Πέμπτη 5 Οκτωβρίου μας επισκέφτηκε η Γερόντισσα Ακυλίνα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σεϊδανάγιας Συρίας με την συνοδεία της και μας μίλησε για το θαύμα που είχε γίνει στο μοναστήρι της με τον άτεκνο Σαουδάραβα που τον είχαν δολοφονήσει και τον πέταξαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και με θαυμαστό τρόπο τον έραψε η Παναγία. Τότε είχε δημιουργηθεί σάλος ανάμεσα στους μουσουλμάνους γι' αυτό το θαύμα και είχαν κοιτάξει να το αποσιωπήσουν για να μην πάρει έκταση. Η Γερόντισσα μας μίλησε για τον πόλεμο στην Συρία και για τα ορφανά του πολέμου που φιλοξενούνται στο μοναστήρι της. Ακόμη και η ίδια είναι θύμα της αγριότητας των τζιχατιστών αφού το πόδι της το χτύπησε οβίδα και είναι αναγκασμένη να τρέχει στους γιατρούς και να κάνει επεμβάσεις πολύπονες.

Απ' όλα αυτά πήραμε το μάθημα μας και σηκώσαμε τα χέρια μας σε προσευχή για την ειρήνη στον κόσμο όπως εύχεται πάντοτε η αγία μας Εκκλησία.

Καλή δύναμη στο έργο σας.»

Αδελφοί η Πνευματική Μητέρα Γερόντισσα Ακυλίνα της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σεϊδανάγιας  με τις δύο επισκέψεις της αυτές στην ακριτική ΘΡΑΚΗ μας μετέφερε ένα μήνυμα, το οποίο το εκλαμβάνουμε ημείς ως εξής.

« ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ η ΠΑΝΑΓΙΑ θα συρράψει θαυματουργικά την κατακομματιασμένη Ελλάδα και θα την ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ»

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ