Πατριαρχεία

Σκοπιανά ΜΜΕ: Το Πατριαρχείο Σερβίας αναγνώρισε την αυτοκεφαλία της "Μακεδονικής Εκκλησίας"

Χειροκροτήματα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Κλήμεντος της Αχρίδος, μετά την ανακοίνωση του Σέρβου Πατριάρχη ότι η Συνοδος αποδέχτηκε ομόφωνα το αυτοκέφαλο για το MOC OA, αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ. 

Στον καθεδρικό ναό των Σκοπίων «Άγιος Κλήμης Αχρίδος» πραγματοποιήθηκε το δεύτερο συλλείτουργο μεταξύ των προκαθημένων και ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας και του Πατριαρχείου Σερβίας μετά το πρώτο στον Άγιο Σάββα στο Βελιγράδι προ ημερών.

"Είδα τις προάλλες και τώρα χαρά και αγάπη στα μάτια όλων σας. Βλέπω μια υποχρέωση και ένα καθήκον για εμάς τους ιεράρχες και αυτό είναι ότι η αγάπη και οι προσευχές σας στο Βελιγράδι και εδώ έχουν ξεπεράσει τον πειρασμό να κάνει ο Θεός ένα θαύμα, να καταλάβει ότι είμαστε ένα και ότι δεν μπορούμε ο ένας χωρίς τον άλλον. Και τώρα σας μεταφέρουμε άλλη μια είδηση. Η Σύνοδος της SOC ανταποκρίθηκε ομόφωνα στο αίτημα της MOC OA όπου η ιερά Σύνοδος αποδέχεται και αναγνωρίζει το καθεστώς της αυτοκεφαλίας", είπε ο Σέρβος Πατριάρχης σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνει συλλείτουργο και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι:

«Ιδού, την παραμονή αυτής της λάμψεως της αγάπης, έφτασε μια άλλη χαρά – ευαγγελισμός από την Βασιλίδα των πόλεων – από την Πόλη του Κωνσταντίνου: η ευχαριστήρια επιστολή μας ελήφθη και η παράκλησή μας για συλλείτουργο έγινε δεκτή - έτσι στα γενέθλια της Εκκλησίας, την Πεντηκοστή, θα συλλειτουργήσουμε στον πάνσεπτο ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Τότε, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα μας παραδώσει την Πράξιν της επίσημης αποδοχής μας στην κανονικότητα και στην κοινωνία με όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες. Είθε ο Θεός χαρίσει το έργο της αγάπης να είναι αιώνιο, όπως μάλιστα προσευχήθηκε και ίδιος ο Κύριος Χριστός: «ἵνα πάντες ἓν ὦσι, καθὼς σύ, πάτερ, ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν σοί, ἵνα καὶ αὐτοὶ ἐν ἡμῖν ἓν ὦσιν». Αμήν! Χριστός Ανέστη!»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...