Πατριαρχεία

Και επισήμως τραγικό φινάλε; Εξελέγη νέος Μητροπολίτης στη θέση του απαχθέντος Παύλου

Στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχουμε χύσει πολύ μελάνι από τις 22 Απριλίου 2013, όταν ο Μητροπολίτης Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας Παύλος του Ελλνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και αδελφός του Πατριάρχη Ιωάννη και ο Γρηγόριος Γιοχάννα Ιμπραήμ, Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, απήχθησαν από μουσουλμάνους αντάρτες στην περιοχή. 

Αν και το Πατριαρχείο λαμβάνει τακτικές αναφορές για την υποτιθέμενη τοποθεσία των ιεραρχών, η τύχη τους παραμένει άγνωστη και η Εκκλησία συνεχίζει να προσεύχεται για την ασφαλή επιστροφή τους.

Χθες, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποφάσισε να εκλέξει επιτέλους έναν νέο Ιεράρχη για τη Μητρόπολη του Χαλεπίου  αναφέρει το  Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Η ανακοίνωση της Συνόδου έχει ως εξής:

"Δεδομένου ότι έχουν περάσει σχεδόν εννέα χρόνια από την απαγωγή του Μητροπολίτη Paul Yazigi χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για την τύχη του, η Ιερά Αντιοχείανη Σύνοδος που πραγματοποιείται στο Balamand, πήρε απόφαση να μεταφέρει τον Μητροπολίτη Paul Yazigi ως επίσκοπο της τιμητικής επισκοπής του Ντιγιάρμπακιρ. Ο Επίσκοπος Εφραίμ Μααλούλη, Πατριαρχικός Εφημέριος και Γραμματέας της Ιεράς Αντιοχείανής Συνόδου, εξελέγη Μητροπολίτης της Μητρόπολης Χαλεπίου-Αλεξανδρέττας"

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ