Πατριαρχεία

Το Φανάρι γονατίζει τους Τούρκους: Τους ήρθε ταμπλάς με τα πάρε-δώσε του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με την Ομογένεια

Ευθεία επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξαπολύουν τουρκικά συστημικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Aydınlık “αποκαλύπτει” πως επίσημοι και ανεπίσημοι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν αξιοσημείωτες επισκέψεις κατά την 47η επέτειο της Κυπριακής “Ειρηνευτικής Επιχείρησης”, ενώ ονοματίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ως επόμενο Οικουμενικό Πατριάρχη.

Υπενθυμίζεται πως ο Ελπιδοφόρος αν και επισήμως Τούρκος υπήκοος, έχει βγει πολλάκις μπροστά στηλιτεύοντας την τουρκική στάση, όπως για παράδειγμα στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, όταν μάλιστα για το ίδιο θέμα το Φανάρι είχε σιωπήσει.

Σύμφωνα λοιπόν με την τουρκική εφημερίδα, ο κ.Ελπιδοφόρος, αλλά και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ συναντήθηκαν με διάφορους πολιτικούς και κληρικούς στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Σε αυτές τις επισκέψεις, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό μέσο, παραπονέθηκαν για την Τουρκική πολιτική και εξαπέλυσαν απειλές κατά της Τουρκίας. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής “ανεπίσημο εκπρόσωπο του Ελληνικού Πατριαρχείου”, και απαριθμεί “έξι αξιοσημείωτες επισκέψεις την εβδομάδα της επετείου της ειρηνευτικής επιχείρησης της Κύπρου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο Ελπιδοφόρος ο οποίος ισχυρίζεται επίσης ότι είναι «πιθανός Πατριάρχης» μετά τον Βαρθολομαίο, συναντήθηκε με τον γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Andrew Gounardes, τον κυβερνήτη της Γιούτα, Spencer Cox, την δήμαρχο του Salt Lake City, Erin Mendenhall, παράγοντες από την εκκλησία του Salt Lake City, την εκκλησία του All Saints και την ελληνική κοινότητα της Γιούτα” ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Η δήμαρχος του Salt Lake City μάλιστα ευχαρίστησε τον Ελπιδοφόρο για το υψηλό επίπεδο σπουδαιότητας που αποδίδει στην πόλη.

Συν τοις άλλοις η τουρκική εφημερίδα εμπλέκει την υπόθεση με το “δίκτυο Γκιουλενιστών” καθώς λέει για τον Sezgin Baran Korkmaz, ο οποίος συνελήφθη στην Αυστρία κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, και έρευνα διεξάγεται επίσης στο Salt Lake City. Για τον δε Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό και είχε πραγματοποιήσει μερικές επισκέψεις στην Κρήτη νωρίτερα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τις δραστηριότητες του “Ιδρύματος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.Τον ονομάζει μάλιστα ως «νούμερο δύο» του Πατριαρχείου που προετοιμάζει την μετα-Βαρθολομαίου περίοδο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ