Πατριαρχεία

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Το να είσαι οικουμενιστής σημαίνει να είσαι Χριστιανός

Στις 11 Ιουνίου, ο επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ελπιδόφορος , δήλωσε ότι «ο οικουμενισμός βρίσκεται στην καρδιά του τι σημαίνει να είσαι Χριστιανός».

Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό προς τιμήν του Αποστόλου Βαρθολομαίου της Επισκοπικής Εκκλησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Νέας Υόρκης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κόλπος τόσο μεγάλος ή γέφυρα τόσο μακριά που δεν είμαστε πρόθυμοι να διασχίσουμε για να συνεχίσουμε την αγάπη του Χριστού για κάθε άνθρωπο ".

Μιλώντας για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του οποίου τα ονομαστήρια εορτάζονταν, είπε πως σύμφωνα με τον Πατριάρχη «η ελευθερία και η αυθεντική μαρτυρία είναι το πρότυπο για την άσκηση της πίστης μας και ότι δεν εμπίπτουμε σε εθνικιστικά σχήματα και μηχανισμούς».

«Το 2016, στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κρήτης, ο Πατριάρχης μας κάλεσε να επιλέξουμε διάλογο και όχι διχασμό - ακόμη και ενόψει εθνικιστικών συμφερόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συζητήσεις της Συνόδου», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε επίσης ότι «η οικουμενική δέσμευση βρίσκεται στην καρδιά του τι σημαίνει να είσαι Χριστιανός».

«Είναι προνόμιο γιατί ο γνήσιος οικουμενισμός δεν παίρνει τίποτα δεδομένο. Και είναι επίσης μια πρόκληση, γιατί ο "Διάλογος της Αγάπης" και ο "Διάλογος της Αλήθειας" συμβαδίζουν. Και έτσι, δεν μπορεί να υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο », δήλωσε,

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...