Πατριαρχεία

“Εμφύλιος” στην Ρωσική Εκκλησία για την στρατιωτική θητεία

“Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει θετική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των στρατευμάτων και δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί”, δήλωσε ο Επίσκοπος Σαββάτιος (Zagrebelny), επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας επί της Συνεργασίας της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου, μιλώντας στο RIA Novosti.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βόλοκολαμσκ Ιλαρίων, εξέφρασε τηn αντίθετη άποψη και μίλησε υπέρ της πλήρους μετάβασης του ρωσικού στρατού στη βάση σύμβασης. Κατά την άποψή του, η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία θα πρέπει να γίνει παρελθόν, και η μεταφορά των Ενόπλων Δυνάμεων από τη βάση στρατολόγησης στην πιο μόνιμη σύμβαση «θα είναι καλύτερο για την αποτελεσματικότητα μάχης του στρατού».

"Αυτή είναι μια προσωπική γνώμη, και θα πρέπει να είναι έτσι σε μια ελεύθερη κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του εκκλησιαστικού περιβάλλοντος. Αλλά θα πω πως εάν δεν υπάρχει ευκαιρία για όλους τους υγιείς νέους άνδρες να περάσουν από μια στρατιωτική εκπαίδευση, αυτό θα είναι ένα μεγάλο ζήτημα ... Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταπολεμήσουμε τον εγωισμό των νέων στην εποχή της κατανάλωσης ", δήλωσε ο επίσκοπος Σαββάτιος.

Κατά τη γνώμη του, ο στρατός «θεραπεύει αρκετά επιδέξια και αποτελεσματικά» τέτοιες εκδηλώσεις, και δεν είναι τυχαίο ότι «υπήρξε πάντοτε σχολή ζωής για νέους και πολίτες της Ρωσίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ