Πατριαρχεία

O Σέρβος Πατριάρχης έκανε Πάσχα με άστεγους και άρρωστα παιδιά

Ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος, πέρασε το Πάσχα, πρώτα με τους άστεγους με τους οποίους είχε μεσημεριανό γεύμα και μετά από αυτό, μοίρασε δώρα σε άρρωστα παιδιά στην Παιδική Κλινική του Πανεπιστημίου «Tirsova».

Στην αυλή της εκκλησιαστικής κουζίνας της Θρησκευτικής Φιλανθρωπικής Κηδεμονίας, ο Πατριάρχης καλωσορίστηκε στο τραπέζι από 20 ωφελούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άστεγοι. «Ο Θεός μας αγαπά. Και ο Θεός έχει δείξει απεριόριστη αγάπη για ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή σήμερα ... Δεν υπάρχει δικαιολογία για αποθάρρυνση, καμία δικαιολογία για οποιοδήποτε είδος εγκατάλειψης ζωής, όλοι έχουμε φάσεις, σκαμπανεβάσματα ... Και αυτή η ημέρα δείχνει, όχι μόνο ότι δεν έχουμε χάσει την ελπίδα, αλλά ότι έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να είμαστε άνθρωποι που είναι χαρούμενοι. Αφήστε τη χαρά να είναι ο στόχος. Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε ας τραγουδήσουμε σέρβικα λαϊκά τραγούδια, επίσης μπορούμε να τραγουδήσουμε και ξένα τραγούδια », τους είπε ο Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης τους μίλησε για τη ζωή τους, πώς βρέθηκαν στο δρόμο, αλλά και για το πώς μπορούν να βοηθηθούν για να έχουν ένα «δωμάτιο και μπάνιο».

Κατόπιν ο Πατριάρχης πήγε στην Παιδιατρική Κλινική «Tirsova». «Από τη μία πλευρά, επηρεάστηκα βαθιά κατά τη διάρκεια της συνάντησης με παιδιά που υπέφεραν ανεπιθύμητα από τις πιο σοβαρές ασθένειες, αλλά από την άλλη πλευρά, με εντυπωσίασε η αγάπη, η θυσία και η ετοιμότητα όλων εκείνων που εργάζονται σε αυτό το νοσοκομείο να κάνουν ό, τι ξέρουν και μπορούν. Εδώ είμαστε πεπεισμένοι ότι η αγάπη έχει νόημα, ότι ο αναστημένος Χριστός δεν αναστήθηκε μάταια, ότι έδειξε ότι το καλό και η αρετή θυσιάζονται για τον πλησίον, κάτι που οδηγεί στην αναγέννηση, στο δρόμο της ανάστασης. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάζουμε τον εαυτό μας σε μέρη όπως αυτό, να κοιτάμε τους άλλους και πόσο είμαστε έτοιμοι να δράσουμε μαζί για τη βελτίωση όλων μας», είπε.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ