Πατριαρχεία

Υγειονομική “βόμβα” στις σερβικές πατριαρχικές εκλογές: Βρέθηκε Μητροπολίτης με κορονοϊό

Η Σερβική Εκκλησία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα για τον κορονοιό χάνοντας Επισκόπους, κληρικούς αλλά και τον ίδιο της τον Πατριάρχη.

Μόνο και ο κορονοϊός συνεχίζει να την ταλανίζει. Δεν έφτανε το περιστατικό που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέφερε στο ρεπορτάζ των πατριαρχικών εκλογών με τον Μητροπολίτη που εμφάνισε προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του, ήρθε ένα ακόμη σοβαρό συμβάν.

Ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος που έφτασε μέχρι το τριπρόσωπο των πατριαρχικών εκλογών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Η Ειρηναίος είναι επίσης ο πνευματικός πατέρας του νέου Πατριάρχη Πορφύριου. Είναι ο Μητροπολίτης της Bačka από τον Δεκέμβριο του 1990.

Σύμφωνα με την Nova.rs, ο Ειρηναίος δεν αισθάνθηκε καλά τις ημέρες πριν και μετά την Εκλογική Σύνοδο. Δεδομένου ότι η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε μετά από αρκετές ημέρες, αποφάσισε να κάνει τεστ και βρέθηκε να είναι θετικός στον κορονοϊό. Δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την ενθρόνιση του πνευματικού του παιδιού ως 46ου Πατριάρχη της Σερβικής Εκκλησίας.

Μέχρι στιγμής έχει πυρετό, αλλά δεν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα ή προβλήματα υγείας, ενώ βρίσκεται υπό την επίβλεψη ενός γιατρού και υποβάλλεται σε θεραπεία στην κατοικία του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ