Πατριαρχεία

Νέος Μητροπολίτης Ιταλίας ο Ισπανίας Πολύκαρπος

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μετέφερε χθες και μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Ισπανίας Πολύκαρπος καταλαμβάνει την χηρεύουσα Μητρόπολη Ιταλίας. 

 

Ο νέος μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος, κατά κόσμον Παναγιώτης, Σταυρόπουλος γεννήθηκε στη Ναύπακτο στις 15 Οκτωβρίου 1963. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1986. Στις 13 Ιανουαρίου 1990 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1990 από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, Βαρθολομαίο και Πρεσβύτερος στις 16 Ιανουαρίου 1990 από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, Αλέξανδρο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βενετίας (1990-2007) και ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ιταλίας (1992-2007). Στις 6 Μαΐου 2007 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...