Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Βαρθολομαίος: Οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών & Τιράνων στάθηκαν στο πλευρό μου στο Κίεβο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του, μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε, για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, στην μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου, εξέφρασε βαθιά θλίψη για την κοίμηση του αείμνηστου Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, ενώ εξέφρασε την υποστήριξη και την αγάπη του στέλνοντας τις ειλικρινείς του ευχές για ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς Αρχιεπίσκοπους Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου και Αλβανίας Αναστασίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήγησε ότι, λόγω των περιορισμών του COVID-19, δεν μπορούσε να ταξιδέψει στη Σερβία για την κηδεία του αείμνηστου Πατριάρχη Ειρηναίου, όπως συνέβαινε και για άλλες κηδείες για άλλους προκαθημένους. Για το λόγο αυτό, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Βοσνίας Χρυσόστομο να εκπροσωπήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια εξέφρασε υποστήριξη και έστειλε θερμές ευχές στους δύο Αρχιεπίσκοπους, οι οποίοι και οι δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

"Τους στείλαμε τις ευχές μας ώστε η δοκιμασία τους να τελειώσει σύντομα και οι δύο να επιστρέψουν στα ιεραρχικά καθήκοντά τους. Και οι δύο είναι αγαπητοί αδελφοί, έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο στο πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων όσο και των πανορθόδοξων σχέσεων. Με συνόδευσαν στην Ουκρανία πριν από περίπου δώδεκα χρόνια, όταν φοβήθηκαν άλλοι προκαθήμενοι, που φοβόντουσαν τις απειλές που έθεσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά οι Αρχιεπίσκοποι της Αθήνας και της Αλβανίας ήταν στο πλευρό μου και τελέσαμε τη λειτουργία στο Κίεβο. Ήταν πολύτιμοι συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αγίακαι Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης και η συνεργασία μας θα καταγραφεί στην ιστορία της εκκλησίας. Τους εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και να επιστρέψουν ξανά στα καθήκοντά τους."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ