Πατριαρχεία

Παρέμβαση των Πατριαρχών Μόσχας και Γεωργίας για την σύρραξη Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών προσεύχεται για την ταχύτερη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βλαντιμίρ Λεγκούντα. "Ο προκαθήμενος πιστεύει ότι ο ρόλος των πνευματικών ηγετών είναι σημαντικός και πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσουν ειρήνη εκεί", είπε.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της, "συνέβαλε πάντοτε στον διάλογο μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και είναι έτοιμη να εκπληρώσει αυτήν την αποστολή στο εξής."

Από την δική του πλευρά ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας δήλωσε ανήσυχος για την αντιπαράθεση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα που διανεμήθηκε από το γραφείο τύπου του Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας. "Μάθαμε με ανησυχία για την αρχή της αντιπαράθεσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα οδυνηρό για εμάς, καθώς είμαστε γείτονες και φίλοι, και υπάρχουν πολλοί Αζερμπαϊτζανοί και Αρμένιοι που ζουν στη Γεωργία", δήλωσε ο κ. Ηλίας. 

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι οι αρχές της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και η διεθνής κοινότητα, δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω αύξηση της έντασης στη ζώνη των συγκρούσεων, διαφορετικά θα αποτελέσει σοβαρή πρόκληση για την περιοχή και για τον κόσμο.

"Προσευχόμαστε ο Θεός να φέρει ειρήνη στους πρεσβευτές της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και ολόκληρου του Καυκάσου", λέει το μήνυμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ