Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Η αντίδραση της Μόσχας στο ουκρανικό ζήτημα δεν είναι σωστή

Σύμφωνα με τη σελίδα aviketos.com, ο προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και μετά απάντησε σε δηλώσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη διακοπή της μνημόνευσης κατά τη Θεία Λειτουργία από το Πατριαρχείο Μόσχας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ο Πατριάρχης Θεόδωρος απάντησε ότι αυτή η αντίδραση σίγουρα δεν είναι σωστή.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχώρησε με το καθεστώς αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, καθώς και στην Εκκλησία της Ελλάδας και στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, και γι 'αυτό το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρέπει να αναγνωρίζεται. Υπενθύμισε μάλιστα ότι από τον περασμένο Νοέμβριο μνημονεύει κατά τη Θεία Λειτουργία τον Ουκρανό Μητροπολίτη Επιφάνιο της νέας εκκλησίας. 

«Πιστεύω ότι καθώς περνά ο καιρός, τότε θα δούμε όλο και πιο ξεκάθαρα τα ζητήματα και στο τέλος όλες οι Εκκλησίες θα συναντηθούν για να δουν ότι αυτό που κυριαρχεί πάνω απ 'όλα είναι η ενότητα μεταξύ μας», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ