Πατριαρχεία

Θετικός στον κορονοϊό ο Φιλάρετος-Κίνδυνος για την υγεία του

Κάτι ήξερε από πριν ή συγκυρία; Πριν από λίγες ημέρες ο “Πατριάρχης Κιέβου” Φιλάρετος σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο επικεφαλής της νέας ουκρανικής εκκλησίας και πνευματικό του παιδί, Μητροπολίτης Επιφάνιος, περιμένει να πεθάνει ο ίδιος!

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι διαπιστώθηκε πως ο Φιλάρετος έχει προσβληθεί από κορονοϊό! Κάτι που για την ηλικία του είναι άκρως επικίνδυνο.

Ο ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του “Πατριαρχείου Κιέβου” νοσηλεύεται μετά από διάγνωση Covid-19, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της UOC-KP. ."Ενημερώνουμε ότι ο Πατριάρχης Φιλαρέτος, Κιέβου και πάσης Ουκρανίας εμφανίστηκε θετικός για τον Covid-19 κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου. Ο ιεράρχης υποβάλλεται σε θεραπεία στο νοσοκομείο", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου στο Facebook, προσθέτοντας ότι περιγράφεται η κατάστασή του ως ικανοποιητική.

Ο Φιλάρετος είναι 91 ετών και συνεπώς η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανέφερε ότι 130.951 περιπτώσεις μόλυνσης από COVID-19 καταγράφηκαν στη χώρα, 2.761 άνθρωποι πέθαναν, 60.613 ανένηψαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ