Πατριαρχεία

Κατηγόρησαν τον Πατριάρχη Μόσχας για πλουτισμό - Τι απάντησε

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αρνήθηκε τις φήμες για τα τεράστια ποσά που φέρεται να κατέχει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σύμφωνα με τον πατριάρχη, τέτοιες επιθέσεις γίνονται για ναπαραπλανηθούν οι άνθρωποι.

Την Κυριακή, ο πατριάρχης πραγματοποίησε μια λειτουργία στο ναό του προφήτη Ηλία της πρωτεύουσας στην οδό Obydensky.

"Όταν διαβάζετε τα πιο τρομερά πράγματα για τον Πατριάρχη, τον επίσκοπο, τους ιερείς, θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει ούτε μια σταγόνα αλήθειας εκεί. Όλα αυτά στοχεύουν στη δυσφήμιση εκείνων που διακηρύσσουν την αλήθεια του Θεού έτσι ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να μας ακούνε και να μας εμπιστεύονται", είπε ο Πατριάρχης.

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όταν ήταν ακόμη μητροπολίτης, ένας από τους αξιωματούχους στράφηκε σε αυτόν και του ζήτησε χρήματα.

“"Έχεις έξι δισεκατομμύρια δολάρια." μου είπε... Τον κοίταξα και είπα: "Αστειεύεσαι;" "Όχι, όχι" ... Έτσι, αυτή η ανοησία έφτασε στη συνείδησή του και πίστευε σε αυτήν ", δήλωσε ο Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης χαρακτήρισε επίσης την αλήθεια μεγάλη δύναμη και υπενθύμισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα εγκρίνει ποτέ την άμβλωση και την πώληση βρεφών από παρένθετη μητέρα, ανεξάρτητα από το πόσο παλιομοδίτικες είναι αυτές οι απόψεις.

"Η προφητική διακονία που έκαναν οι αρχαίοι προφήτες εκτελείται ακόμα. Όπως τότε έτσι και τώρα απευθύνεται σε όλους όσοι με ταπεινότητα, χωρίς υπερηφάνεια. καλούνται να δουν την αλήθεια του Θεού, ακόμη και όταν δεν είναι πολύ ευχάριστο για όσα ακούνε", συνόψισε ο πατριάρχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ