Πατριαρχεία

Ρωσική Εκκλησία για γυναικεία περιτομή: Είναι βάρβαρο

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Ιλαρίων καταδίκασε τη γυναικεία περιτομή, η οποία εξακολουθεί να ασκείται σε ορισμένες χώρες του κόσμου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, σχολίασε ένα περιστατικό που συνέβη πριν από ένα χρόνο στην Ινγκουσετία, όπου ένα 9χρονο κορίτσι υπέστη περιτομή, και τώρα διερευνάται η υπόθεση. "Νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα βάρβαρο κατάλοιπο του παρελθόντος", δήλωσε ο μητροπολίτης καθώς πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρηθούν όσοι πραγματοποίησαν τέτοιες εγχειρήσεις. Ο αξιωματούχος της Ρωσικής εκκλησίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η αντίδραση επί της υπόθεσης στην Ινγκουσετία θα σταματούσε τους «ζηλωτές χωρίς λόγο» από τη διεξαγωγή τέτοιων εγχειρήσεων, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν μπορούν να θεωρηθούν τίποτα άλλο παρά ακρωτηριασμός».

Ο Πατριάρχης υποχρεώνει ηγουμένη να πουλήσει την πολυτελή Mercedes της


Στο μεταξύ ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών ζήτησε από την ηγουμένη Θεοφανία (Miskina), η οποία είνια επικεφαλής σε Μονή στη Μόσχα, να πουλήσει τη Mercedes Benz S-class, που ήταν στην κατοχή της, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Vladimir Legoyda. 

"Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επεσήμανε ότι οι δωρεές στο μοναστήρι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς", έγραψε ο Legoyda.

Ο πατριάρχης υπενθύμισε την ευλογία του σε όλους τους κληρικούς και τους μοναχούς να μην χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, τα οποία θεωρούνται πολυτέλεια, αλλά μόνο οχήματα που απαιτούνται για εργασίες σε μονές.

Νωρίτερα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα διέδωσαν ευρέως τις πληροφορίες ότι η ηγουμένη αγόρασε μια Mercedes με κόστος 9,5 εκατομμύρια ρούβλια στο όνομά της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ