Πατριαρχεία

Ρουμανικό Πατριαρχείο: Θεία Ευχαριστία από ένα μόνο ευλογημένο χάλκινο κουτάλι

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Δανιήλ την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Πέραν των άλλων αποφάσεων η Ρουμανική Εκκλησία ασχολήθηκε και με το θέμα της Θείας Κοινωνίας. 

Η Ιερά Σύνοδος σημείωσε τα εξής:
Οι απαντήσεις των Προκαθημένων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών απευθύνθηκαν στον Πατριάρχη της Ρουμανίας σχετικά με τον τρόπο διανομής της Θείας Ευχαριστίας κατά τη Θεία Λειτουργία στο πλαίσιο της νέας πανδημίας του κορονοϊού. Όλες οι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες παραμένουν πιστές στην Ορθόδοξη Λειτουργική παράδοση της Θείας Ευχαριστίας προς τους πιστούς από ένα μόνο ευλογημένο χάλκινο κουτάλι.

Επίσης τέθηκε επί τάπητος η συμβολή του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην υποστήριξη των ατόμων που πλήττονται από την πανδημία κατά τη διάρκεια της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η οικονομική βοήθεια που προσέφερε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας ήταν 20.896.872 λέι (4.316.601,32 ευρώ).
 

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αποφάσεις ενδιαφέρον έχει ότι εγκρίθηκε να συμπεριληφθεί στο Εκκλησιαστικό Ημερολόγιο για το 2021, στην ενότητα «Σημαντικές μέρες και ημερομηνίες», την Κυριακή των Μυροφόρων (την τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα)  η Κυριακάτικη εορτή "των Χριστιανών Γυναικών", καθώς και ΄άλλη μια Κυριακή για την χριστιανική οικογένεια κοντά στις 15 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ