Πατριαρχεία

Ρουμάνος Μητροπολίτης: Οι σημερινές ασθένειες είναι συνέπειες της πνευματικής νόσου

Ο Ρουμάνος Ορθόδοξος Μητροπολίτης Σεραφείμ της Γερμανίας επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο την Ενορία της Ανάστασης του Κυρίου στο Μάνχαϊμ. Άκουσε τις εξομολογήσεις των πιστών, βάπτισε τρία παιδιά, γιόρτασε τη Θεία Λειτουργία και χειροτόνησε διάκονο στην ιεροσύνη. Μίλησε στους πιστούς για προσευχή, ειλικρινή εξομολόγηση αμαρτιών και συγχώρεση, καθώς επίσης και για τα «κακά πνεύματα που διαστρεβλώνουν την κρίση» και μας κάνουν πνευματικά άρρωστους.
Ο ιεράρχης τόνισε την ανάγκη μας να ανανεώσουμε την προοπτική στη σχέση μας με τον Θεό: πρέπει να σταματήσουμε να ζητάμε πράγματα από Αυτόν και να αρχίσουμε να αφήνουμε τον εαυτό μας στα χέρια Του, καθώς ξέρει καλύτερα τι χρειαζόμαστε.

«Ο αγώνας μας δεν είναι με σάρκα και αίμα, όπως είπε ο Άγιος Απόστολος Παύλος, αλλά με τα κακά πνεύματα που διαστρεβλώνουν την κρίση μας και μας οδηγούν μακριά από το δρόμο του Θεού», είπε ο Μητροπολίτης. «Κάθε αμαρτία είναι ριζωμένη σε μια κακή σκέψη που προέρχεται από τον διάβολο και αν δεν αρνηθούμε αμέσως τη σκέψη, θα μας κρατήσει».

«Ο κόσμος αρρωσταίνει κάτω από τη δύναμη του κακού. Οι σημερινές ασθένειες είναι συνέπειες της πνευματικής ασθένειας: έλλειψη πίστης, αγάπη για τα χρήματα, πορνεία, το έγκλημα της άμβλωσης και της αντισύλληψης, που είναι επίσης άμβλωση», δήλωσε ο ιεράρχης.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε ότι η άρνηση γέννησης παιδιών είναι ανυπακοή στην εντολή του Θεού .

Ο κόσμος ανήκει σε εκείνους που τον κατακτούν με τη γέννηση παιδιών, πρόσθεσε ο Ρουμάνος ιεράρχης, ενώ «ο χριστιανικός πληθυσμός μειώνεται μέρα με τη μέρα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ένα λαμπρό μέλλον για τον χριστιανικό κόσμο. Μόνο μια ριζοσπαστική επιστροφή στον Θεό μέσω της ιδιοσυγκρασίας και της μετάνοιας θα μπορούσε να μας σώσει, όπως έσωσε τους κατοίκους της αρχαίας πόλης της Νινευή. "
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ