Πατριαρχεία

Ένας ιερέας στη Μόσχα επισκέπτεται έως και τέσσερις ασθενείς με COVID-19 την ημέρα

Μέχρι τέσσερις ασθενείς με κορονoϊό έχουν την δυνατότητα να δεχθούν επίσκεψη από έναν ειδικά εκπαιδευμένο ιερέα στη Μόσχα καθημερινά, την στιγμή που ο μεγαλύτερος αριθμός αιτημάτων σημειώθηκε τον Μάιο, σύμφωνα με το φιλανθρωπικό τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας μετά από ένα σεμινάριο.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διεξήχθη από την επιτροπή του υπουργείου υγείας υπό το Διοικητικό Συμβούλιο της Μόσχας και συμμετείχαν περισσότερα από 30 άτομα από διάφορες επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τη Ρωσία και άλλες χώρες.

“Από τις 2 Απριλίου έως τις 15 Ιουνίου στη Μόσχα, μια ειδική ομάδα εκπαιδευμένων ιερέων πραγματοποίησε 384 επισκέψεις για να εκτελέσει τελετές για άτομα με κοροναϊό, αλλά και ύποπτα κρούσματα. Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκέψεων καταγράφηκε τον Μάιο, τώρα υπάρχει μείωση του αριθμού των κλήσεων ... Στη Μόσχα, ένας ιερέας από μια ειδική ομάδα καταφέρνει να επισκέπτεται τέσσερις ασθενείς την ημέρα ", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Για κάθε επίσκεψη, ο ιερέας πρέπει να φορά ένα νέο ειδικό κοστούμι και νέο προστατευτικό εξοπλισμό. Στην κόκκινη ζώνη (στην περιοχή του νοσοκομείου ή στο διαμέρισμα όπου ζει κάποιος άρρωστος), οι κληρικοί έχουν την ίδια προστασία με τους γιατρούς σε ιατρικά ιδρύματα: ειδικές φόρμες, καπέλο, γυαλιά, αναπνευστική συσκευή, δύο ζευγάρια γαντιών, καλύμματα για μπότες. Κάτω από το κοστούμι αυτό παραμένουν τμήματα των ιερατικών αμφίων.

«Κάθε επίσκεψη σε όσους έχουν μολυνθεί με κορονοϊό είναι κίνδυνος, λαμβάνοντας υπόψη ακόμη και όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας και τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού. Για τους ιερείς του νοσοκομείου, ισχύει ο ίδιος περιορισμός όπως και σε άλλες περιοχές », δήλωσε ο γραμματέας της υγειονομικής επιτροπής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μόσχας, ένας κληρικός της εκκλησίας στο Κλινικό Νοσοκομείο Νο 1.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σημείωσε επίσης ότι σε κάθε επισκοπή συνιστάται να οργανώνεται ένα ειδικό τηλέφωνο για να καλεί τον ιερέα από ασθενείς με κορονοϊό. Στη Μόσχα, άτομα με κορονοϊό ή και άτομα που έχουν επαφή με ένα άρρωστο άτομο μπορούν να προσκαλέσουν έναν ιερέα να εκτελέσει τα μυστήρια καλώντας την επιτροπή 24 ώρες την ημέρα: τηλ +7 (903) 660-30-40.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ