Πατριαρχεία

Λετονία: Eπίδομα κρίσης 300 ευρώ στους ιερείς

Ενώ στην χώρα μας εν μέσω πανδημίας η απαξίωση της Εκκλησίας συνεχίζεται με ευθύνη ασφαλώς και της ίδιας της διοίκησής της , στην Λετονία έχουν εντελώς άλλη φιλοσοφία! Το Υπουργικό Συμβούλιο της Λετονίας υποστήριξε την πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διαθέσει 236.400 ευρώ για παροχές κρίσης σε λειτουργούς και εργαζόμενους σε εκκλησίες από τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης. Θα λάβουν μια εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , άτομα που εργάζονται σε θρησκευτικές οργανώσεις και υπηρετούν σε εκκλησίες συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους. Δεν μπορούν να ζητήσουν το επίδομα διακοπής εργασίας και το εισόδημά τους έχει μειωθεί σημαντικά, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν Θείες Λειτουργίες λόγω της πανδημίας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε τη σημαντική συμβολή των εκκλησιών στη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας του πληθυσμού. Οι πιστοί ενθαρρύνθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι και ταυτόχρονα οι ιερείς παρείχαν ψυχολογική βοήθεια στους ενορίτες, επομένως το κράτος πρέπει να παρέχει ελάχιστη υποστήριξη στους κληρικούς και τους εργαζόμενους των θρησκευτικών οργανώσεων.

Για να λάβει κανείς τις έκτακτες παροχές, πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ατόμων που καταρτίζονται από την εκάστοτε εκκλησία για τα οποία έχουν γίνει εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα, το εισόδημα μιας θρησκευτικής οργάνωσης τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2020 θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30% χαμηλότερο από το εισόδημά του για την ίδια περίοδο το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ