Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Νέοι μπελάδες με την αστυνομία για τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Πριν από 20 μέρες Κυριακή των Βαϊων συνελήφθη ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου με κατηγορία πως δεν τήρησε τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Αλλά οι μπελάδες του Σέρβου Ιεράρχη με την αστυνομία δεν σταμάτησαν σε αυτό το περιστατικό, αφού κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και για μια κηδεία!

«Για πρώτη φορά στα περισσότερα από 80 χρόνια μου, 60 από τα οποία έχουν αφιερωθεί σε ποιμενική εργασία, κλήθηκα δύο φορές από την αστυνομία να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικά με τα ιερατικά μου καθήκοντα», δηλώνει ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού κλήθηκε ξανά και ανακρίθηκε από την αστυνομία για συμμετοχή σε κηδεία την Τετάρτη της Διακαινησίμου.

«Ως μητροπολίτης του Μαυροβουνίου και ως άτομο, εκφράζω την ανθρώπινη και επισκοπική μου διαμαρτυρία ότι η ταφή του αποθανόντος κακοποιείται, διώκεται και βεβηλώνεται με αυτόν τον τρόπο από τις κρατικές αρχές», συνεχίζει η δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Metropolis.

«Αυτή η ιερή τελετή είναι ανθρώπινο και χριστιανικό καθήκον και υποχρέωση μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα, ούτε από τον Θεό ούτε από τον κρατικό νόμο, να μην εκπληρώσουμε το μητροπολιτικό και ανθρώπινο καθήκον μας, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε μεταγενέστερη ερμηνεία δημοσίως », γράφει.

Αρκετά άτομα που παρακολούθησαν την κηδεία του ιστορικού Vladimir Jovi Jić ανακρίθηκαν την επόμενη μέρα από την αστυνομία του Cetinje, αν και ως Σέρβος Ιεράρχης επισημαίνει ότι οι θρησκευτικές τελετές δεν έχουν απαγορευτεί από τα μέτρα καραντίνας του κράτους. Είναι προφανές, γράφει, ότι εκπρόσωποι της Εκκλησίας διώκονται ως ανεπιθύμητη κοινωνική κατηγορία κα ισυμπλήρωσε ότι λυπάται που τα μέτρα καραντίνας χρησιμοποιούνται για τον ιδεολογικό και κομματικό εκφοβισμό των πιστών, παραβιάζοντας έτσι τα συνταγματικά εγγυημένα δικαιώματά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ