Πατριαρχεία

Πατριαρχείο Μόσχας: Ο απόλυτος έλεγχος του ανθρώπου είναι ουσιαστικά αδύνατος

“Κανένα τεχνικό μέσο δεν μπορεί να καθιερώσει έναν ολοκληρωμένο, πλήρη έλεγχο ενός ατόμου” δήλωσε την Πέμπτη ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του συνοδικού τμήματος για τη σχέση της Ρωσικής Εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης Alexander Schipkov .

Έτσι, σχολίασε την άποψη που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα ότι η πανδημία κορονοϊού υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε τεχνητά για να ασκήσει τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων.

«Υπάρχει μια σφαίρα που κανείς δεν μπορεί ποτέ να διεισδύσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες - αυτή είναι η εσωτερική πνευματική ζωή. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη σωματική ελευθερία, την ιδιοκτησία, τη στέγαση, τα πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα, μπορείτε να αφαιρέσετε την υγεία, τη ζωή, αλλά είναι αδύνατο να απαγορεύσετε σε ένα άτομο να προσευχηθεί, είναι αδύνατο να παρεμβαίνει κάποιος στη σχέση του με τον Χριστό. Εδώ η «φιγούρα» είναι αδύναμη », είπε ο Σιπκόφ στο τηλεοπτικό κανάλι της Σπα .

Κατά την άποψή του, η επιθυμία να καθιερωθεί ο έλεγχος της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων μπορεί να παρατηρηθεί σε ιστορικά παραδείγματα του Μεσαίωνα και της Αναγγένησης, η οποία αντικατοπτρίστηκε στην παρακολούθηση, «διάγνωση» (μυστική προβολή) επιστολών και εγγράφων, διαβατήριο, εισαγωγή υποχρεωτικής εγγραφής. Σήμερα, ο Σίπκοφ παραδέχτηκε ότι μόνο η μορφή αυτού του ελέγχου έχει αλλάξει, έχει γίνει ψηφιακή. Ταυτόχρονα, εάν είναι αδύνατο να αποφευχθούν προσπάθειες ενίσχυσης του ελέγχου της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, ο απόλυτος έλεγχος είναι ουσιαστικά αδύνατος, δήλωσε .

"Η συμφωνία του ανθρώπου με τον Θεό μας δίνει πραγματική ελευθερία, κατά της οποίας κάθε προσπάθεια ελέγχου ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών μέσων, φαίνεται χλωμή και μη πειστική", κατέληξε ο Schipkov.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ